Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Μείωση στα τιμολόγια μέχρι και 15%

deyak
Σε μειώσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ, από 10% έως 15%, προχώρησε η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ σε πρόσφατη συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου... Παπαζιώγα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, η απόφαση πάρθηκε από κοινού με τον δήμαρχο Κατερίνης, ως μέτρο ανακούφισης των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση δημοτών.
«Ο Δήμος Κατερίνης και η ΔΕΥΑΚ δεν μπορούν να μείνουν απαθείς σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Πρέπει και οφείλουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους πολίτες αυτής της πόλης και ιδιαίτερα να προστατέψουμε τους συνδημότες μας που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ δεν μένει στα λόγια αλλά περνάμε άμεσα σε πράξεις», τόνισε ο κ. Παπαζιώγας.

Επί του πρακτέου, μειώνεται η χρέωση κατανάλωσης νερού, που βρίσκεται στην κλίμακα πάνω από το ανώτατο όριο, σε 0,80 ευρώ ανά κυβικό, από 1,2 ευρώ που ήταν πριν.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, επειδή κατά το παρελθόν παρουσιάστηκαν «προβλήματα συσσώρευσης κατανάλωσης» (που προήλθε από την αύξηση της πίεσης του νερού μετά τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της πόλης με τον δίδυμο αγωγό ύδρευσης), η Δημοτική Επιχείρηση αποφάσισε να αποστείλει στους καταναλωτές τρεις λογαριασμούς «έναντι» και ενός λογαριασμού (τελευταίο τρίμηνο) εκκαθάρισης, οι οποίοι υπολογίστηκαν ως εξής:
Οι τρεις «έναντι» λογαριασμοί θα αφορούν το μέσο όρο της προηγούμενης μέσης τριετούς κατανάλωσης και ο εκκαθαριστικός την κατανάλωση του έτους μείον οι αντίστοιχοι «έναντι» λογαριασμοί, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά το 20% της περσινής κατανάλωσης.
«Με τον τρόπο αυτό», είπε ο κ. Παπαζιώγας, «ισορροπούμε τους λογαριασμούς, αποφεύγοντας μεγάλες αποκλίσεις όσον αφορά την υπερκατανάλωση κυβικών»
Επίσης μειώνεται το κόστος της αποχέτευσης από το 100% στο 70% της κατανάλωσης.
Αυτή η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής, σύμφωνα με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, θα επιφέρει μειώσεις λογαριασμών από 10% έως  12% επί της συνολικής αξίας των τιμολογίων της και σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνει η μείωση και στο 15%.
«Οι παραπάνω μειώσεις», τόνισε ο πρόεδρος, «εντάσσονται στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που φέρουμε ως Διοίκηση απέναντι στους Δημότες αυτής της πόλης».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: