Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Προσπαθούμε όλοι να γίνει σύντομα και σωστά

31-5-2010a
Η οργάνωση της λειτουργίας και η διαδικασία μεταφοράς στο νέο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου με τον νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριο... Φαρμάκη.

Για την προετοιμασία μεταφοράς στο νέο νοσοκομείο ο κ. Φαρμάκης είπε πως δεν υπάρχει καμιά εκκρεμότητα στο κτίριο, τον ιατρικό και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και ήδη γίνονται οι παραλαβές κατά τομέα.
Ήδη παραδόθηκε η μελέτη των απαραίτητων οδικών έργων πρόσβασης στο νέο νοσοκομείο και σύντομα-αφού έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση-θα δημοπρατηθούν.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ανέφερε πως ήδη έχουν προσληφθεί (με προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) 21 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και ακολουθεί νέος διαγωνισμός του Υπουργείου Υγείας (για 3.000 προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων), όπου προβλέπονται 30 άτομα (νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) για το νοσοκομείο Κατερίνης. Επίσης σύντομα θα ανακοινωθεί η διαδικασία πρόσληψης 13 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων
Τέλος έχει οργανωθεί, όπως είπε, πλήρες σχέδιο μεταφοράς, έχουν αρχίσει οι επισκέψεις του προσωπικού στους νέους χώρους και η εκπαίδευση στα νέα μηχανήματα.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε:
«Θέλοντας να έχω πλήρη ενημέρωση για την σημερινή κατάσταση και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά κυρίως για την πορεία της διαδικασίας μεταφοράς στο νέο κτίριο, επισκέφτηκα τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Αστέριο Φαρμάκη.
Γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να υπάρξει οργάνωση, καλή λειτουργία και αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, αλλά και του προσωπικού ώστε να παρέχεται στον πολίτη της Πιερίας η καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη στο υπάρχον παλαιό κτίριο.
Για τη μεταφορά στο νέο κτίριο διαπίστωσα ορθό και ρεαλιστικό προγραμματισμό και οργάνωση, ώστε το νέο νοσοκομείο να λειτουργήσει γρήγορα, αλλά κυρίως άρτια και σωστά.
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου όλοι μας καλούμαστε να συμβάλουμε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να παρέχει στον Έλληνα πολίτη το αγαθό της δημόσιας υγείας. Είναι το αντιστάθμισμα του κοινωνικού μισθού στις αναγκαστικές περικοπές που επιβάλλονται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το νοικοκύρεμα των δημόσιων δαπανών, η διαφάνεια και ο μηδενισμός της σπατάλης, η οποία ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια, θα έχει θετικό αντίκρισμα στην παροχή καλύτερων υγειονομικών υπηρεσιών και νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους τους πολίτες. Για τους πολίτες της Πιερίας η λειτουργία του νέου νοσοκομείου σημαίνει αναβάθμιση της ποιότητας των παροχών  υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης και γι’ αυτό προσπαθούμε όλοι να γίνει σύντομα και σωστά».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: