Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Για τα πλέι-οφ της Β’ Εθνικής - Πιερικός – Πανσερραϊκός 1-4 Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Πιερικού


Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
Την πιο βαριά ήττα των τελευταίων ετών γνώρισε ο Πιερικός σε αγώνα των πλέι-οφ αφού ηττήθηκε χθες στην Κατερίνη με 1-4 τέρματα από τον Πανσερραϊκό.
Η ήττα είναι δίκαιη αλλά σίγουρα το σκορ αδικεί τον Πιερικό. Ο Πανσερραϊκός ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ σε μία χρονική περίοδο που δεν ήταν καλύτερος μ’ ένα πέναλτυ. Πριν όμως γίνει το 0-2 μ’ ένα όμορφο γκολ ο διαιτητής αρνήθηκε ...
πέναλτυ σε ανατροπή του Ολγκίν
Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχαμε την αποβολή του Ολγκίν που σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Το γρήγορο τρίτο γκολ του Πανσερραϊκού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκρινε και την τελική έκβαση του παιχνιδιού.
Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η νίκη του Πανσερραϊκού αλλά σίγουρα οι παίκτες του Πιερικού άξιζαν κάτι καλύτερο γιατί προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος σε αρκετά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 6’ ο Τάντιτς εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση των αμυντικών, έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, έπιασε ένα ωραίο σουτ αλλά είχε την ατυχία η μπάλα ν’ αποκρουστεί από τη συμβολή οριζοντίας και καθέτου δοκού.
Στο 8’ ο Βαλσαμάκης βγήκε πολύ ωραία και πέφτοντας στα πόδια του Ολγκίν μπλόκαρε τη μπάλα απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την εστία του.
Στο 10’ ο Γκουγκουλιάς δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά σε πλάγια θέση, το σουτ όμως που έκανε δεν ήταν καλό και έτσι μπλόκαρε εύκολα ο Βαλσαμάκης.
Στο 26’ ο Λεοζίνιο μπήκε στην περιοχή μετά από κάθετη πάσα του Σκάκλια, βγήκε τετ – α – τετ με το Γουμάγια, ο τελευταίος έπεσε για να αποκρούσει τη μπάλα αλλά ο Λεοζίνιο την τσίμπησε και αντί για μπάλα βρήκε τα πόδια του Λεοζίνιο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτυ. Το χτύπησε ο ίδιος εύστοχα και έγραψε το 0-1.
Στο 36’ ο Ολγκίν απέφυγε το Γαλανόπουλο, μπήκε μέσα στην περιοχή καταδιωκόμενος από τον αμυντικό του Πανσερραϊκού και ενώ είναι έτοιμος να σουτάρει ανατρέπεται από το Γαλανόπουλο αλλά ο διαιτητής υπέδειξε παίζετε. Ήταν μία φάση πέναλτυ που ο διαιτητής δεν έδωσε.
Στο 39’ ο Λεοζίνιο ελίχθηκε από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε πολύ ωραία σέντρα και έδωσε την ευκαιρία στον Μπαγκουρά με καρφωτή κεφαλιά να γράψει το 0-2. Στη φάση αυτή ο διαιτητής απέβαλε τον Ολγκίν σίγουρα μετά από συνεννόηση με τον τέταρτο γιατί έδωσε αγκωνιά σε αντίπαλο εκτός φάσης.
Στο 46’-47’ ο Θάνος από πολύ καλή θέση καθυστέρησε να σουτάρει και έτσι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τέρμα αφού πρόλαβαν οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού και έδιωξαν.
Στο 48’ μετά από σέντρα του Τάντιτς ο Μιχαήλ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-3.
Στο 61’ πολύ ωραίο σουτ του Μπαγκουρά έφυγε μόλις άουτ.
Στο 70’ δυνατό σουτ του Μαρτίνεζ έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 75’ ο Παντελιάδης βρήκε το Φρέντερικς αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε εύκολα ο Βαλσαμάκης.
Στο 82’ ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος δύο παικτών του Πιερικού και πλασάροντας σε κενή εστία έγραψε το 0-4.
Στο 86’ ο Παντελιάδης μετά από πολύ ωραία ενέργεια, με κάθετη πάσα έβγαλε τον Φρέντερικς μόνο με τον τερματοφύλακα Βαλσαμάκη και αυτός πλασάροντας μείωσε σε 1-4.
Νωρίτερα ο πρώτος βοηθός κ. Ελευθερίου ακύρωσε κανονικό γκολ του Πιερικού σαν οφσάιντ. Συγκεκριμένα ο Πλάτανος έβγαλε τη ωραία σέντρα από αριστερά και ο Θάνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από απόλυτα κανονική θέση και είχαμε τις δίκαιες διαμαρτυρίες των παικτών και των φιλάθλων του Πιερικού.
Σοβαρός ο τραυματισμός του Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου
Στο 43’ τραυματίστηκε σοβαρά ο Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου από πολύ δυνατό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Λεοζίνιο, το παιχνίδι  σταμάτησε και ο παίκτης στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός, το πιο πιθανό είναι ρήξη χιαστών που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να είναι παρών στην έναρξη της νέας περιόδου.
Οι συνθέσεις
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου (45' Ρέγες), Παντελιάδης, Μακρής (57' Φρέντερικς), Μαρτίνεζ, Θάνος, Ολγκίν, Γκουγκουλιάς (46' Πλάτανος).
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Καλί, Βοσκόπουλος, Μπανγκουρά (87' Τράκις), Τάντιτς, Σκάγκλια (59' Παπάζογλου), Κωνσταντινίδης, Λεοζίνιο (46' Αθανασιάδης), Μιχαήλ, Ν. Ζαπρόπουλος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ελευθερίου, Νικολόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ολγκίν, Πλάτανος - Βοσκόπουλος, Λεοζίνιο, Ν. Ζαπρόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 40' Ολγκίν

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών
Ντράγκαν Κοκότοβιτς, προπονητής Πανσερραϊκού
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που δίκαια κέρδισαν αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Ολγκίν γιατί μέχρι τότε το παιχνίδι παίχτηκε στα ίσα και πιστεύω ότι το σκορ είναι πολύ βαρύ για τον Πιερικό και τον αδικεί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον Πιερικό και στον συνάδελφό μου κ. Παπαδόπουλο γιατί αυτή η ομάδα δίκαια παίζει στα πλέι-οφ. Όπως είπα και την προηγούμενη φορά ο Σούλης Παπαδόπουλος τους βρήκε σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση και κατάφερε να παίξει ο Πιερικός στα πλέι-οφ. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια».¨
Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής Πιερικού
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας τον Πανσερραϊκό και τον κ. Κοκότοβιτς γιατί πιστεύω ότι πήραν μια δίκαιη νίκη και νομίζω ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην Σούπερ Λίγκα. Όσο για μας δεν πήγαμε καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο αν και ο συνάδελφος είπε ότι πήγαμε καλά και μέχρι την αποβολή είμασταν ίσα στο παιχνίδι. Εγώ είμαι ευχαριστημένος στο δεύτερο ημίχρονο που παίζαμε με δέκα παίχτες και στο χρονικό αυτό διάστημα πετύχαμε από δύο γκολ αλλά ένα δικό μας το ακύρωσε ο βοηθός διαιτητή.
Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα και γι’ αυτό δίκαια πέτυχαν τα δύο γκολ και ήταν μπροστά στο σκορ αλλά σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αποβολή. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε πάρα πολύ αλλά όταν χάνεις με 2-0 και παίζεις με δέκα παίχτες και απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα είναι πολύ δύσκολα τα πράγμα όπως είδατε κι εσείς. Θα μπορούσαμε να πούμε και για τη διαιτησία, κυρίως για τον βοηθό αλλά όταν χάνεις με 4-1 δεν μπορείς να μιλάς για τη διαιτησία. Δεν μ’ ενδιαφέρει αυτό που είπε ο συνάδελφος ότι πήγαμε καλά, εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι ότι μέσα στο γήπεδό μας χάσαμε με 4-1 και είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου αλλά και με τον Πιερικό που χάνουμε με αυτό το βαρύ σκορ. Όλη η ευθύνη για την ήττα είναι δικιά μου, θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε γιατί δεν τελείωσε εδώ, έχουμε άλλα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε μέσα στις Σέρρες για το καλύτερο. Αυτό είμαι υποχρεωμένος να κάνω, δεν είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσω».(ΤΟΠΙΚΗ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

One of the oldest American Universities and the oldest institution [b][url=http://firstuniversities.com/Bloomsburg-University/162.html]Bloomsburg University[/url]
[/b] on this list, Boston University, is the major center of science and academic activity. This online University offers its students a unique educational experience. The study programs there are rich in various, simulations, discussion sessions, group projects and other kinds of activities. This enables students to fully engage in academic life albeit being engaged in distant education programs.
These are the top 3 Universities in USA that are very well-known [b][url=http://firstuniversities.com/top-universities/144.html]top universities[/url]
[/b] for their efforts in online distant education