Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πάγωμα μισθών

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
Συνάντηση Λοβέρδου με εργοδοτικές οργανώσεις
Πάγωμα μισθών
Προτάσεις που περιείχουν, πάγωμα μισθών για τα επόμενα 3 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα αλλά και μειώσεις μισθών για όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις στα συνδικάτα προκειμένου να υπογραφεί η νέα εθνική, συλλογική, σύμβαση ...εργασίας.
Οι 3 οργανώσεις των εργοδοτών είχαν συνάντηση χθες το πρωί με τον Ανδρέα Λοβέρδο για να συζητήσουν το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις σύμφωνα με τις προτάσεις του μνημονίου.
Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων, αμέσως μετά την συνάντηση προκύπτει ότι, συμφωνούν με αύξηση, υπό όρους, του ποσοστού ομαδικών απολύσεων από 2% σε 4% για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 εργαζόμενους με την καταβολή των αποζημιώσεων των απολυμένων σε 6 μηνιαίες δόσεις, με την μείωση του ύψους των αποζημιώσεων αλλά σε ποσοστό μικρότερο του 40%.
Με τον καθορισμό κατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών με αποδοχές μικρότερες των 740 ευρώ που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός, δηλαδή γύρω στα 600 ευρώ μικτά, γέρεται να αποφάσισαν οι εργοδοτικές οργανώσεις. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει ο διάλογος για τις αλλαγές στο εργασιακό να τελειώσει σήμερα επισημαίνοντας έτσι την κατεπείγουσα ανάγκη ολοκλήρωσης της διαβούλευσης μέσα στο επόμενο διάστημα και καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου.
 ΚΡΑΧΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: