Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ξανά στην Αθήνα –χωρίς τρακτέρ- οι αγρότες της Κρήτης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - COSMOS.GR

Νέα κινητοποίηση για την επίλυση των προβλημάτων τους αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα βρεθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στη Δευτέρα 4 Μαΐου. Οι αγρότες θα ταξιδέψουν για την πρωτεύουσα χωρίς τρακτέρ αυτή τη φορά.

Σημειώνεται σε προηγούμενη διαμαρτυρία τους, είχαν προσπαθήσει να πάνε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου με τα τρακτέρ, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους κράτησαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Τις αποφάσεις πήραν οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής, σε σύσκεψη των εκπροσώπων τεσσάρων ομοσπονδιών και του προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ, στα Χανιά. Ο πρόεδρος κ. Γωνιωτάκης χαρακτήρισε «ψίχουλα» και «θολές εξαγγελίες» τις δεσμεύσεις του υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση μαζί τους.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε ένα μικρό περιθώριο χρονικό στην κυβέρνηση, και 4 Μαΐου αν δεν έχουν λυθεί όλα αυτά τα ζητήματα, θα έχουμε πάλι κινητοποίηση στην Αθήνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε ο κ. Γωνιωτάκης.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, ο αγώνας των αγροτών θα είναι διαρκής. «Εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα. Το ελαιόλαδο συνεχίζει την κατρακύλα, στην αγορά υπάρχουν καρτέλ , υπάρχουν νοθείες η αγορά δρα ανεξέλεγκτα. Δρουν κερδοσκόποι σε βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα».

Όπως επίσης αποφασίστηκε, στο μεσοδιάστημα πριν την κινητοποίηση στο Μαξίμου θα γίνει ενημέρωση στους αγρότες της Κρήτης και θα επιδιωχθούν επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης.ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: