Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Αντιδράσεις του Ισραηλιτικού Συμβουλίου για την αθώωση Πλεύρη

Δημοσίευση : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/03/2009 -COSMO.GR

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας ο δικηγόρος Κ. Πλεύρης ο οποίος δικαζόταν για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια» βάσει νόμου κατά του ρατσισμού. «Έντονη απογοήτευση και απορία» εκφράζεται από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο» της Ελλάδας.


Οι εφέτες έκριναν ότι όσα αναφέρει ο κ. Πλεύρης στο βιβλίο του δεν συνιστούν πρόκληση για ρατσιστικές ενέργειες σε βάρος Εβραίων, ενώ κατά πλειοψηφία αποφάνθηκαν ότι ο συγγραφέας με τις απόψεις του δεν προσέβαλε τον εβραϊκό λαό.

Πρωτοδίκως ο κ. Πλεύρης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και για τα δύο προαναφερθέντα αδικήματα.

«Η απόφαση αυτή προκαλεί λύπη, ανησυχία και προβληματισμό στους πολίτες μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας όταν ατιμώρητα ένας δεδηλωμένος υμνητής του Ναζισμού και του ρατσισμού, όχι μόνον παραποιεί ιστορικά αποδεδειγμένα γεγονότα αλλά -πολύ περισσότερο- προκαλεί με τα γραφόμενά του μίσος και προτρέπει σε διακρίσεις και βία σε βάρος πολιτών της Ελλάδας και της Ευρώπης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Οι Έλληνες Εβραίοι συνεχίζουν να συμπαρατάσσονται με όλες τις δυνάμεις του ανθρωπισμού και του πολιτισμού στον διαρκή αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, στο φασισμό και τον ναζισμό, στα πλαίσια των αρχών της ελληνικής και παγκόσμιας κοινωνίας».ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com .


Δεν υπάρχουν σχόλια: