Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Σβήνουν τα φώτα και στην Πιερία


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Σε συσκότιση των κτιρίων που έχει στην αρμοδιότητά της θα προχωρήσει αύριο στις 20.30, για μια ώρα, το βράδυ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, με τίτλο «Η Ώρα της Γης» που διοργανώνεται από την WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας να λάβουν μέρος και αυτοί σε ένα περιβαλλοντικό γεγονός που στοχεύει στη σωτηρία του πλανήτη μας.
«Με τη συμβολική αυτή διαμαρτυρία», αναφέρει, «οι πολίτες θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη ανάληψης δράσεων που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προς όφελος του πλανήτη και των επόμενων γενεών».
Ανακοίνωση για τη συμμετοχή του στη πρωτοβουλία WWF εξέδωσε και ο δήμος Δίου. «Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με άλλους συνανθρώπους μας στον κόσμο, στον κοινό αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής σβήνοντας για μία ώρα τα δημόσια φώτα του Δήμου μας και καλούμε όλους τους δημότες μας να συμμετέχουν σ’ αυτή τη συμβολική αλλά γεμάτη ζωή κίνηση, φανερώνοντας την διάθεση μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία προκειμένου να σώσουμε τον πλανήτη μας, με την ευχή καθημερινά να ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο και περισσότεροι», δήλωσε ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Με σύνθημα «σβήνουμε τα φώτα και απενεργοποιούμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, συμμετέχουμε ενεργά στο συμβολικό αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στην υπερθέρμανση του πλανήτη», δηλώνει «παρών» και ο δήμος Κορινού. Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία της WWF συμμετέχουν πάνω από 70 χώρες και εκατοντάδες πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι ΟΤΑ της χώρας μας.

ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: