Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Παυλίδης: κατέθεσε στον ανακριτή και δήλωσε: "Πεντακάθαρος ο διαγωνισμός"


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 (Πηγή: ΑΠΕ)

Για τέσσερις ώρες κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή Ρόδου ο πρώην υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας για την υπόθεση διαγωνισμού που είχε διενεργηθεί το 2005 από το υπουργείο Αιγαίου για την δρομολόγηση πλοίου στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου. Η υπόθεση αυτή, αφορά το πλοίο «Πρωτεύς» και βρίσκεται στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από ναυτιλιακή εταιρεία της Δωδεκανήσου και από τον δήμαρχο Τήλου κ. Αλιφέρη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κατάθεσης του ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι υπάλληλοι που αποτελούσαν την επιτροπή διαγωνισμού έπραξαν τα νόμιμα με αποτέλεσμα το κράτος να κερδίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ και παράλληλα να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών νησιών.

«Ο διαγωνισμός που έγινε ήταν πεντακάθαρος» τόνισε ο κ. Παυλίδης επισημαίνοντας ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου έπραξαν ευσυνείδητα το καθήκον τους με αποτέλεσμα να μη ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο ούτε με ένα ευρώ.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις καταγγελίες του εφοπλιστή κ. Μανούση επισημαίνοντας ότι και στην περίπτωση αυτή έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του. Επιτέθηκε μάλιστα εναντίον του εφοπλιστή λέγοντας «ότι όλα γίνονται για τον παρά» και πως αν υπέγραφε αυτά που ήθελε ο κ. Μανούσης «τότε ήταν που θα έπρεπε να με κυνηγάτε όλοι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα λόγω των καταγγελιών του κ. Μανούση , ο κ. Παυλίδης παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωση του, σύμφωνα με την οποία δεν σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο. (Πηγή: ΑΠΕ)

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: