Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

«Συμφωνία» Μπακογιάννη-Σουφλιά Από τη Ζάκυνθο αναμένεται η διάψευση του πρωθυπουργού περί «κόπωσης»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - Newsroom ΔΟΛ-

Από τη Ζάκυνθο, όπου θα βρεθεί το Σάββατο, αναμένεται να δηλώσει «ακούραστος» ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, μετά την αναταραχή που προκάλεσαν στη ΝΔ οι δηλώσεις που του αποδόθηκαν περί «κόπωσης». Την ίδια ώρα, σε «αλληλοϋποστήριξη» φέρονται να κατέληξαν Μπακογιάννη-Σουφλιάς.

Η αρχική πρόταση, που είχε υποβληθεί στον πρωθυπουργό, αλλά απορρίφθηκε, ήταν να διαψεύσει τα περί «κόπωσης» με δήλωση στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Βήμα, κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει κάποιους υπουργούς ότι θα χειριστεί την υπόθεση αυτή προσωπικά με δική του δημόσια δήλωση από τη Ζάκυνθο.

«Συμφωνία» Μπακογιάννη-Σουφλιά

Την ίδια ώρα, ενοχλημένοι εμφανίζονται κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης από το χρόνο που επέλεξαν να συναντηθούν κατ' ιδίαν και να γευματίσουν οι Γιώργος Σουφλιάς και Ντόρα Μπακογιάννη.

«Διάλεξαν την ημέρα» παρατηρούσαν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι δύο υπουργοί βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να συντηρήσουν τη διαδοχολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντηση των δύο υπουργών περιείχε τα πάντα. Από διαπιστώσεις για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο πρωθυπουργός και για το επικοινωνιακό έλλειμμα που διαρκώς αυξάνεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ως προβλέψεις για το μέλλον και τις κινήσεις που ετοιμάζει ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο Γιώργος Σουφλιάς και Ντόρα Μπακογιάννη φέρονται να συμφώνησαν να αλληλοϋποστηρίζονται στις συνεδριάσεις των κυβερνητικών και των κομματικών οργάνων και ιδίως να αποφεύγει ο καθένας τα πυρά εναντίον του άλλου. Και οι δύο πάντως απέφυγαν να μιλήσουν για την «επόμενη ημέρα», αφού συμφωνούν ότι τέτοιου είδους συμφωνίες δεν έχουν καμία αξία προτού οριστικοποιηθούν τα δεδομένα.

Oι δύο υπουργοί φέρονται να συμφώνησαν επίσης ότι οι πρόσφατες «διαρροές» των σκέψεων του πρωθυπουργού περί κούρασης και πιθανής αποχώρησής του σε περίπτωση εκλογικής ήττας πλήγωσαν βαθιά το ηθικό της εκλογικής βάσης. Παράλληλα κατέληξαν στην κοινή εκτίμηση ότι η διεθνής κρίση και η ανυπαρξία των διωκτικών αρχών έχουν πυροδοτήσει ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σουφλιάς ενημέρωσε την κ. Μπακογιάννη για τον εκλογικό σχεδιασμό που έχει καταστρώσει στο υπουργείο του, ενώ η υπουργός Εξωτερικών τον ενημέρωσε για τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό το πρωί της Πέμπτης και για τα ταξίδια που θα κάνει στο εξωτερικό.

ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: