Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αλ. Τσίπρας: Aυτό το καλοκαίρι θα είναι ιστορικό

Αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το μέλλον μας, είναι  το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάιο του 2010, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και...
υποψήφιος για την Κομισιόν Αλ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ιστορικό.
Οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάιο του 2010 για το μνημόνιο. Θα γίνει τον Μάιο του 2014 είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 όπου  υποστήριξε ότι με λιτότητα δεν βγαίνουμε από την κρίση και πως πρέπει να πάμε σε μια συνολική διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.
Ιστορικό καλοκαίρι
Μια σημαντική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα προκαλέσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κρατηθεί, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ για τις εθνικές εκλογές υποστήριξε πως όποτε και αν γίνουν, το κόμμα του θα είναι αυτοδύναμο.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ιστορικό και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαψεύσει πολλούς και θα επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και επιλογών της κυβέρνησης.
Αν είναι μεγάλο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα το αποτέλεσμα καταδικάζει τα κόμματα της κυβέρνησης θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι διαφορετικό «να ζητάμε εκλογές με μία ψήφο διαφορά και διαφορετικά θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε εξελίξεις με μεγάλη διαφορά». Αν το αποτέλεσμα είναι μια συντριπτική ήττα για την κυβέρνηση, τότε αυτή δεν θα κρατηθεί ούτε μία μέρα, είπε χαρακτηριστικά.
Διαπραγμάτευση για το χρέος - καμία συζήτηση για το ευρώ
Στη συνέντευξη που παραχώρησε σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν  συμμαχίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να σταματήσει η λιτότητα.
«Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους τη δανειακή σύμβαση» είπε και υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η ανορθολογική συζήτηση για το τι νόμισμα θα έχουμε την επόμενη μέρα.
Ειδικοτερα ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας και να πάμε σε συνολική διαπραγμάτευση για το χρέος,  λέγοντας ότι  «θα μπορέσουμε, με ανάπτυξη, να πληρώσουμε το χρέος, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953».
Στην ερώτηση ποια θα είναι αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση απόρριψης της πρότασης για «κούρεμα» του χρέους, τόνισε ότι το πρόβλημα θα είναι και για την ίδια την Ευρώπη. Όμως ο μόνος τρόπος είναι να διαπραγματευθούμε, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι έξω από τους θεσμούς και τους κανόνες της Ε.Ε.
Το  στοίχημα
Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε τύποις στην Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αν η Άγκελα  Μέρκελ είχε κάνει στη Γερμανία ότι έχει γίνει στη χώρα μας, «αν είχε φτιάξει 60% ανεργία και το 30% των πολιτών έξω από το κοινωνικό σύστημα» τότε «θα είχε φύγει με ελικόπτερο».
Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ανέφερε  ο κ. Τσίπρας είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. «Ούτε η μεγάλη πληγή της διαφθοράς έχει αντιμετωπιστεί» είπε ο ίδιος, ούτε το πολιτικό σύστημα έχει αλλάξει.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα δυο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν «συγχωνευθεί όπως οι τράπεζες».
Για τη «Νέα Ελλάδα»
Κληθείς να απαντήσει για τις καταγγελίες από μέρους της Ν.Δ. ότι ο υπέκλεψε το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «Νέα Ελλάδα», ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι το υπέκλεψε λέγοντας πως ούτως ή άλλως επρόκειτο για ένα παλιό σύνθημα της Αριστεράς.
«Τελικά θέλει να φτιάξει νέο κόμμα ο κ. Σαμαράς» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας  αναφερόμενος στον τίτλο «Νέα Ελλάδα».
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: