Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Προβάδισμα και για ΝΔ και για ΣΥΡΙΖΑ...

Όσο πλησιάζουμε κοντά στην ημερομηνία της κάλπης, τόσο φαίνεται να θολώνει το τοπίο με αποτέλεσμα δημοσκοπήσεις που έγιναν την ίδια περίοδο να δείχνουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.
Ενδεικτικό αυτού... είναι το γεγονός ότι δύο μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν μεγάλη απόκλιση στα ποσοστά που δίνουν.

Ειδικότερα, μία εξ αυτών δίνει προβάδισμα για τη ΝΔ με 1,2 μονάδες, ενώ έτερο γκάλοπ "βλέπει" πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3 μονάδων.

Παράλληλα, εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις και στα ποσοστά των άλλων κομμάτων.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 16,7% της ΝΔ που συγκεντρώνει το 13,7%, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα».

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 23%, ενώ η Ελιά εξασφαλίζει 3%, η ΧΑ 4,3%, οι ΑΝΕΛ 3,5%, το Ποτάμι 4,8%, το ΚΚΕ 4,2% και η ΔΗΜΑΡ 1,7%.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28%, και η Νέα Δημοκρατία το 24%, το Ποτάμι και η ΧΑ συγκεντρώνουν από 8%, το ΚΚΕ 7%, η Ελιά και οι ΑΝΕΛ από 5% και η ΔΗΜΑΡ 3%.

Προβάδισμα ΝΔ

Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, εν όψει των ευρωεκλογών, νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας "e-voice" για το Παρασκήνιο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,2%.

Ακολουθούν η Ελιά με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το ΚΚΕ 6,1%, το Ποτάμι με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3,3% και η ΔΗΜΑΡ με 1,4%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18,2%.

Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 6,5%, ενώ άκυρο-λευκό επιλέγουν 2,2%.

Στην προηγούμενη μέτρηση της e-Voice για την εφημερίδα «Παρασκήνιο» του Σαββάτου 10 Μαΐου, η ΝΔ προηγείτο κατά 1,4% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% έναντι 21,1%), η Ελιά είχε υψηλότερο ποσοστό (7%), αλλά ήταν πίσω από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (7,7%).

Σταθερό, ήταν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,4%, το ΚΚΕ ανέβηκε κατά 0,1% από την προηγούμενη μέτρηση (6%), ενώ οι ΑΝΕΛ έπεσαν πιο κάτω και από το ισχνό 3,6% της προηγούμενης εβδομάδας. 
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: