Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Την Πέμπτη 22 Μαΐου και ώρα 12.30 το μεσημέρι Απονομή βραβείων μαθηματικού διαγωνισμού Καγκουρό 2014

Πρωτοσέλιδο 15.5.2014
15.05.2014 Τοπικά
Την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 και ώρα 12:30, θα γίνει η εκδήλωση απονομής βραβείων των μαθητών του Νομού Πιερίας, που διακρίθηκαν στον....
Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό.
Ο μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες.

Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σαββάτο 22 Μαρτίου, στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ. Πήραν μέρος μαθητές από τη B' Δημοτικού μέχρι τη Γ' Λυκείου.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν δεν απαιτούσαν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονταν μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά.

Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά ήταν αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους.

Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Προσκαλούνται οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους, να βρίσκονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη), στον 1ο όροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: