Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Γιατί πρέπει να "παίρνετε τους δρόμους" με την οικογένεια σας!

Γιατί πρέπει να "παίρνετε τους δρόμους" με την οικογένεια σας!
Εκτός από τη γεμάτη κοιλιά, υπάρχει κάτι ακόμη καλύτερο μετά από ένα ωραίο οικογενειακό γεύμα: ένας οικογενειακός περίπατος!

Εδώ θα βρείτε τέσσερις λόγους γιατί ένας....
περίπατος μετά το φαγητό θα πρέπει να γίνει μέρος της βραδινής σας συνήθειας.
Το δείπνο έχει τελειώσει, το τραπέζι έχει καθαρίσει με τη βοήθεια της οικογένειάς σας και τα πιάτα έχουν πλυθεί αποτελεσματικά (θυμηθείτε ότι με το υγρό πιάτων Fairy Platinum έχετε σε 10 λεπτά αποτέλεσμα ισοδύναμο με μια ολόκληρη βραδιά μουλιάσματος των πιάτων). Αντί να αφήσετε τον καθένα να επιστρέψει στο δωμάτιο του ή αντί για να αράξετε στον καναπέ, πηγαίνετε με την οικογένειά σας μια βόλτα μετά το δείπνο. Ξεκινήστε με ένα περίπατο 20 έως 30 λεπτών και σύντομα θα εθιστείτε σε αυτήν την ενέργεια.
 1. Περισσότερος χρόνος για να δεθείτε μεταξύ σας
Το οικογενειακό δείπνο είναι η ώρα όπου λέτε τα νέα σας, συζητάτε για την ημέρα σας και για οικογενειακά θέματα. Ο περίπατος είναι ένα ωραίος τρόπος να συνεχίσετε την κουβέντα που δεν τελειώσατε ή να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο σε μεμονωμένα μέλη της οικογένειας. Κάποιο από τα παιδιά αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο; Μείνετε πιο πίσω από την υπόλοιπη οικογένεια, για να συζητήσετε το θέμα μεταξύ σας. Σύντομα, τα παιδιά σας θα ξέρουν ότι αυτές τις στιγμές είστε διαθέσιμοι να ακούσετε τις ιστορίες τους και θα ανυπομονούν γι' αυτό.
Αποτελεί επίσης ιδανική στιγμή για να διατηρήσετε την επαφή σας με τους γείτονες. Χαιρετίστε τους περαστικούς που θα συναντήσετε πηγαίνοντας προς το κατάστημα της γειτονιάς. Κάντε μια θετική παρατήρηση για τα όμορφα λουλούδια ή τις καινούργιες κουρτίνες.
2. Είναι καλό για το σώμα σας
Τριάντα λεπτά ή/και περισσότερα καθημερινής άσκησης μπορεί να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, στη κυκλοφορία του αίματος και στη γενικότερη ευεξία. Άλλωστε, θα βελτιωθεί η διαδικασία της πέψης και θα μπορέσετε να κοιμηθείτε καλύτερα μετά. Τα τριάντα αυτά λεπτά θα περάσουν αμέσως, ενώ εσείς διασκεδάζετε με τους άλλους. Θυμηθείτε ότι επίσης διδάσκετε στα παιδιά σας αυτό το σημαντικό μάθημα νωρίς στη ζωή τους.
3. Είναι καλό για την ψυχική σας υγεία
Σύντομα θα ανακαλύψετε επίσης ότι ο καθαρός αέρας και η λίγη άσκηση μπορούν να καθαρίσουν το μυαλό σας από τις σκοτούρες. Το λέει και η επιστήμη. Το περπάτημα, ακόμη και για λίγα λεπτά, αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στα κύτταρα, διατηρώντας το μυαλό σας οξύ. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο αυτό, για να ξεδιαλύνετε τις σκέψεις σας και να πάρετε θετικές αποφάσεις.
4. Είναι καλύτερο από την τηλεόραση
Ένας περίπατος μετά το δείπνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε την τηλεόραση, τη χρήση υπολογιστή και βιντεοπαιχνιδιών.
http://www.epithimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: