Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010
Παρόλο που δηλώνω fan του Τόλη καθότι ανετράφημεν ερωτικώς με τα καψουροτράγουδά του, γλυκά πονούσε το μαχαίρι, έσταζε μέλι η ...μαχαιριά, μόλις μαθεύτηκε το μαντάτο.
***
Και πριν χαθεί το όνειρό μας για μια Ελλάδα νέα, ψύλλοι στ’αυτιά μου είχαν μπει για μια μεγάλη φοροδιαφυγή.
***
Και διαχρονικώς απεδείχθη ότι η πολιτεία τιμά την τέχνη, αφού για 17 ολόκληρα χρόνια έκανε γαργάρες τα χρέη του Τόλη, ενώ παράλληλα στους μικρούς και μεσαίους ορθώνει ανάστημα. Αποκλείεται σου λέω, αποκλείεται.
***
Και το πρόβλημα δεν θα είχε συνέχεια, αν ο Τόλης δεν ήταν το έτερον ήμισυ της Γκερέκου. Άλλωστε στην Ελλάδα αφθονεί το φαινόμενο κυρίως στους κύκλους της λεγόμενης καλής κοινωνίας που δεν γνωρίζουν καν την πόρτα της εφορίας.
***
Κι έτσι το χάσαμε το κορμί καθότι από αντανάκλαση η υπουργίνα Άντζελα έπρεπε να παραιτηθεί και το’πραξε στέλνοντας μήνυμα ότι τουλάχιστον δεν είναι σαν τα άλλα τα παχύδερμα που στο πρόσφατο παρελθόν γνωρίσαμε.
***
Μπορεί η περίπτωση Τόλη να μην έδειξε υγεία αλλά όσο να’ναι μας δείχνει το δρόμο της αποθεραπείας και ευχόμαστε να είναι αποτέλεσμα φορολογικής έρευνας σε βάθος και όχι ένα συγκυριακό συναδερφικό κάρφωμα.
***
Θα δούμε αν στη συνέχεια μάθουμε ποιοι άλλοι είναι στον κατάλογο των μεγάλων οφειλετών αλλά και ποιοι συστηματικά φοροδιαφεύγουν.
***
Ας πάμε όμως και στα Καλλικρατικά, όπου το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο μετά τις αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τους τρεις δήμους στην Πιερία.
***
Οι αριθμοί μιλάνε και λένε ότι στο δήμο Κατερίνης σύμφωνα με τις τελευταίες εθνικές εκλογές η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν 3.300 σταυροί υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
***
Στον Καλλικρατικό δήμο με Κορινό και Ελαφίνα η διαφορά έπεφτε στους 2.900 σταυρούς, ενώ με την προσθήκη Πέτρας, Πιερίων η διαφορά μειώνεται στους 1.400 ψήφους, χωρίς να υπολογίζεται και η σημαντική παρουσία του ΛΑΟΣ που στον νέο Καλλικρατικό δήμο αγγίζει τους 2.900 σταυρούς.
***
Τώρα, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ποιον ευνοεί ο νέος χάρτης με τους τρεις δήμους. Αντιπαρέρχομαι τα περί αξιολόγησης, ανάπτυξης και νέας νοοτροπίας, γιατί πρόκειται για πολιτικές σάλτσες, που τις έχουμε φάει με το κουτάλι επί σειρά ετών.
***
Ο Καποδίστριας όταν σχεδιάστηκε, σχεδιάστηκε με το σκεπτικό κάποιοι ημέτεροι πράσινοι να πάρουν τις δημαρχίες. Ο Καλλικράτης επηρεάστηκε από στενά προσωπικά συμφέροντα τοπικών παραγόντων που γνωρίζουν τον επόμενο εκλογικό χάρτη πολύ καλά.
***
Σε κάθε περίπτωση στο δήμο Κατερίνης οι πράσινοι είναι οργισμένοι τόσο για τη διαμεσολάβηση κάποιων όσο και για την αδράνεια των υπολοίπων.
Το ίδιο έργο, το ίδιο σκηνικό με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Και οι πολίτες στο ίδιο έργο θεατές.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: