Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 19 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
ABRAMIDHS
Ο … Νίκος στην αντάρα χαίρεται!
Την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Κατερίνης ανακοίνωσε χθες ο... δήμαρχος Κορινού.
Το έλεγε, βέβαια, την περασμένη βδομάδα στα εγκαίνια της Ανθοκομικής έκθεσης, ότι θα λάβει «πρωτοβουλίες με αξιώσεις» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά μάλλον λίγοι περίμεναν ότι θα ήταν τόσο υψηλές.

Μόλις χθες έμαθα ότι ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν κερδίζει 300.000 ευρώ τον μήνα.
Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος γιατί σκούζουμε που μας κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό. Άμα παίρνεις 3,6 εκ. ευρώ το χρόνο, σιγά μη σε πειράξει η απώλεια του 0,6!

PEZODROMIA_25_MARTIOY
«Αλλάζει μορφή μια από τις βασικές αρτηρίες  της Κατερίνης», αναφέρει ανακοίνωση της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων του δήμου Κατερίνης.
Τι κοσμοϊστορικό γίνεται; Φτιάχνουν πεζοδρόμια. Με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον (μην ξεχνιόμαστε).
Συγνώμη αλλά, το μόνο «κοσμοϊστορικό» στην περίπτωση είναι μάλλον το γεγονός ότι, κατά πως λέει ο αντιδήμαρχος, «η κατασκευή των πεζοδρομίων προέκυψε μετά από πολύμηνη συνεργασία με τους δημότες της περιοχής».
Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει (γιατί είμαστε και βραδύνοες και δεν το πιάνουμε εύκολα τα υπονοούμενα).

APOMEINARIA
Αν δεν το δεις δεν το πιστεύεις,
αν το δεις μπορείς να το αλλάξεις;

Η ευκολία με την οποία πετάμε τα σκουπίδια μας στην αυλή κι όχι στους κάδους και τα πολλά σκουπίδια στο τέλος κάθε διαλείμματος μας έκαναν να δράσουμε. Μαζέψαμε τα … «απομεινάρια ενός διαλείμματος» και τα κρεμάσαμε σε σκοινί στην αυλή του σχολείου για να τα δούμε όλοι. Ήταν πάρα πολλά. Έπρεπε αυτό να το αλλάξουμε .
Με το σύνθημα ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΦΕΡΕ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ, βάλαμε αφίσες σε όλα τα τμήματα, προσπαθώντας να δώσουμε μια λύση στο πρόβλημα. Ελπίζουμε   να πείσουμε  τους συμμαθητές μας και να αλλάξουμε όλοι τις συνήθειες μας και τη συμπεριφορά μας.
Συνεχίζουμε…
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης
του 3ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης
Όπως αποδεικνύεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας (και των Οικονομικών, βεβαίως-βεβαίως), έχουμε ακόμη δασκάλους με φαντασία και μεράκι στα σχολειά μας, που μπορούν και εμπνέουν τους μαθητές για το επέκεινα της μόρφωσής τους.

Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα στην Ελλάδα
Υπέρ της Ελλάδας και του χρέους των ξένων προς αυτήν μίλησε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Film Socialisme», που προβλήθηκε σήμερα στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του 63ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να έρθει στις Κάνες, στέλνοντας ένα σημείωμα στον διευθυντή του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, λέγοντας πως «ύστερα από τα προβλήματα του τύπου όπως το ελληνικό δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάνες.»
Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη με Γάλλο δημοσιογράφο, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ο Γκοντάρ αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την ταινία του και τις απόψεις του για την Ελλάδα:
«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής. Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης... Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Πάραυτα. Κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι και ψεύτες... Αυτό μου θυμίζει ένα παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης ή όλοι οι Ελληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Έλληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου».
(Όλος ο κόσμος χρωστάει στην Ελλάδα κι η Ελλάδα χρωστάει της Μιχαλούς)

2
Η χθεσινή ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Δήμο Κατερίνης, του δημάρχου Κορινού Νίκου Αβραμίδη, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους τον κατηγορούσαν ότι βάζει στον προϋπολογισμό του δήμου χρήματα για την επέκταση του δημαρχείου (Κορινού), αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα άλλες υποδομές, που (κατά τους ίδιους) είναι πιο απαραίτητες.
Εδώ που τα λέμε, εν δυνάμει συνδημότες από τον Κορινό, δεν είναι δημαρχείο αυτό που έχει η Κατερίνη…

Δεν θα προλαβαίνουν να ανοίγουν σαμπάνιες στο δημαρχείο Κατερίνης με όσα τεκταίνονται στο Πα.Σο.Κ.. Από τη μια οι τέσσερις δήμοι γίνονται τρεις και από την άλλη το «αντάρτικο» στο εσωτερικό του τοπικού Πα.Σο.Κ… και να θέλουν να αγιάσουν οι άνθρωποι πώς να μείνουν μακριά από τα ευγενή ροφήματα;

4
Μπρος βουνό και πίσω θάλασσα…

Εγκεφαλικό κόντεψαν να πάθουν επαγγελματίες της Λεπτοκαρυάς όταν έλαβαν «μπιλιετάκι» από το Δήμο Αν. Ολύμπου, να προσέλθουν στο… ταμείο για να εξοφλήσουν οφειλές παλαιότερων ετών που ανέρχονται μέχρι και 130.000 ευρώ!
Οι επαγγελματίες, υποστηρίζουν, καλούνται να πληρώσουν μια περιουσία στο Δήμο, για χώρο οποίος δεν ανήκει καν στο Δήμο και τον οποίο κατέχουν, έχοντας αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους, εδώ και πολλές δεκαετίες…
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: