Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Flash στα Γεγονότα με την Κατερίνα Τσαλού


Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009
Πιο γεμάτο από ποτέ το Σαββατοκύριακο στην Πιερία. Δεν έχουμε παράπονο. Το τρέξαμε όλο.
Τα φώτα της δημοσιότητας στην έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο μήνυμα που απηύθυνε προς τους Σκοπιανούς και την ηγεσία τους για το θέμα της ονομασίας.
Λιτός, περιεκτικός και ουσιαστικός ο λόγος του. Κάλυψε τους ομογενείς και χειροκροτήθηκε στη διάρκεια του χαιρετισμού του στην τελετή λήξης των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο.
Λαμπρή η τελετή το βράδυ του Σαββάτου.
Η ημέρα όμως είχε πολύ περισσότερα. Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε ειδική εκδήλωση -αφιέρωμα που διοργάνωσε ο δήμος Δίου για τα 40 χρόνια προσφοράς του Δημήτρη Παντερμαλή.
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν την σταμάτησε ούτε η ψιλή βροχή που έπεσε.
Στην Κατερίνη μπορεί να έριχνε καρέκλες αλλά στο Δίον.....σταγόνες. Όλα πήγαν κατ'ευχήν και όπως είπε και ο Δημ. Παντερμαλής ήταν απλώς το καλωσόρισμα του Δία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Λαμπρή έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου με Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συναυλία από τον μοναδικό Μάριο Φραγκούλη.
Κατάμεστο από κόσμο το αρχαίο θέατρο του Δίου.
Είχε χρόνια να ζήσει τέτοιες βραδιές, μου είπαν.
Πάμε και στα απλά τα καθημερινά τώρα, που όσο πάνε και γίνονται πιο ενδιαφέροντα.
Για διασπορά ψευδών ειδήσεων και υβριστικό δημοσίευμα έκανε λόγο ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στην υπογράφουσα για τη δημοσίευση επιστολής αναγνώστη σχετικά με τη θάλασσα στην Ολυμπιακή Ακτή.
Λυπάμαι που θα μπω στη διαδικασία τελικά αλλά θα το κάνω, γιατί αυτή η καραμέλα με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τα άλλα νομικίστικα δεν τα γουστάρω καθόλου.
Και ενώ είχα την διάθεση του διαλόγου, τελικά το μετάνιωσα. Το ξανασκέφτηκα.
Και δημόσια τοποθετούμαι όπως το κάνω πάντα. Το όνομα του αναγνώστη είναι στη διάθεση της εφημερίδας και της στήλης.
Μπορείτε κύριε δήμαρχε και σας προκαλώ αν θέλετε, να μου κάνετε μήνυση. Ακριβώς για τις κατηγορίες που “είχατε έτοιμες”.
Διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Θα πάρω και μάρτυρα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που πριν από μερικές ημέρες σε ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε πει τα εξής ενδιαφέροντα σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα.
«Ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες που εκτελούνται στο λιμάνι της Παραλίας, για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών προτίθενται να καταθέσουν δημότες-επαγγελματίες της περιοχής της Ολυμπιακής Ακτής, που βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης καταθέτοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους.
Όπως είπαν, από την Ολυμπιακή Ακτή περνούν σε καθημερινή βάση δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν χαλίκια, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα όχλησης και επιβάρυνσης της περιοχής, ενώ έκαναν λόγο και για ρύπανση της θάλασσας.
Το θέμα εισηγήθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκης Λεμονόπουλος, λέγοντας πως η κατάσταση είναι απαράδεκτη, λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδο.
Τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες, ενώ διαβεβαίωσε τους κατοίκους και επαγγελματίες πως το δημοτικό συμβούλιο θα είναι στο πλευρό τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι επαγγελματίες, υπάρχει ήδη ακύρωση από τουριστικό πράκτορα λόγω ακριβώς της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
Θυμίζουμε ότι στο λιμάνι της Παραλίας εκτελούνται εργασίες αντιμετώπισης της διάβρωσης της ακτής και αναμένεται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση να ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο.
Α, και για τη γαλάζια σημαία που επικαλείστε....ότι αφού την πήρατε όλα είναι ΟΚ.
Τη γαλάζια σημαία την έπαιρνε και ο Αμοιρίδης αλλά μη με βάλετε να ψάξω τις δηλώσεις σας τότε.
Τι έγινε; Επανιδρύθηκε και ο θεσμός μαζί με τόσα άλλα από τότε και τώρα η γαλάζια σημαία σηματοδοτεί κάτι παραπάνω από αυτό που σηματοδοτούσε τότε;
Αυτά και καλή σας ημέρα. Και προσέξτε. Μπορούν και οι πολίτες να κάνουν μήνυση στις εφημερίδες για διασπορά ψευδών ειδήσεων για μια σειρά από προαναγγελίες έργων που ΠΟΤΕ δεν έγιναν.
Ελπίζω εκτός από μηνύσεις να σκέφτεστε και κάτι για την Κατερίνη.
Καλή μας εβδομάδα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: