Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ζητούν πρόωρες κάλπες

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/07/2009 - ΠΗΓΗ


Η δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής καταγράφει προβάδισμα 5,3% του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 34,5% έναντι 29,2% της ΝΔ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,1%, ΛΑΟΣ με 5,8%, ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.
Στην ερώτηση πότε πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, ποσοστό 40,8% απαντά άμεσα το Φθινόπωρο, 39,4% στη λήξη της 4ετίας και 15,7% τον Μάρτιο λόγω Προέδρου.
Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το 49% δηλώνει πως μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές έναντι 46% που λέει πως μάλλον είναι απαραίτητο. Επίσης, στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία ή θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 65% απαντά ότι μάλλον θα γίνουν εκλογές έναντι 25% που δηλώνει ότι μάλλον η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 41,1% έναντι 38,6% του Κ. Καραμανλή, ενώ σε αυτό της Public Issue ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 38% έναντι 36% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, στο ερώτημα της Public Issue για την ικανότητα διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3%. Το 25% των πολιτών εκφράζει προτίμηση σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έναντι του 22% που απαντά ΝΔ. «Καμία από τις δύο κυβερνήσεις», λέει το 48%.
Στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μπροστά με 67% έναντι 15% της ΝΔ.
Μ. Λιάπης
Ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης σε συνέντευξή του στη Real News ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, ούτε αποφάσεις έχουν παρθεί ούτε αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές έγιναν». «Η στασιμότητα δεν ωφελεί. Πρέπει κάποτε να γίνουμε πιο αποφασιστικοί. Να δείξουμε νεύρο», δηλώνει.
Αρης Σπηλιωτόπουλος
«Επιμένω στην συνταγματική κατοχύρωση της τετραετούς κυβερνητικής θητείας για να αποσπάσουμε επιτέλους την πορεία και το μέλλον της χώρας από τον οποιονδήποτε κομματικό ωφελισμό», υπογραμμίζει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα.
Πρ. Παυλόπουλος
«Οι υπουργοί πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά και καλύτερη... Εάν βελτιωθούν τα πρόσωπα και οι πολιτικές τους, από κει και πέρα γιατί να υπάρξει θέμα αλλαγών;», διερωτάται ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής. «Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εγώ, για να μιλάω για τον εαυτό μου. Ενα μέρος της φθοράς η οποία υπάρχει -εγώ δεν το αμφισβήτησα ποτέ και δεν πρόκειται να το αμφισβητήσω, όλοι μας συλλογικά φέρουμε την ευθύνη- οφείλεται και σε μένα. Αν βελτιωθώ και βελτιωθούν οι επιδόσεις μου στον τομέα τον οποίο έχω αναλάβει τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για μένα», επισήμανε. «Η κυβέρνηση εκλέγεται για 4 χρόνια και πρέπει να κάνει τα πάντα για να εξαντλήσει την 4ετία», τονίζει ο υπουργός.
Χρ. Παπουτσής
«Από πέρσι μέχρι φέτος, την ιδία περίοδο το καλοκαίρι, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια τεράστια διάφορα υπέρ του ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δυναμική, την απόφαση του κόσμου και την πιστή του, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.
ΚΚΕ
«Οι εργαζόμενοι ας μην περιμένουν τις εκλογές αμέτοχοι. Πρέπει να δράσουν από τώρα, για να εμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και όποτε γίνουν οι εκλογές, να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα του ΄΄ευρωμονόδρομου΄΄ και να ενισχύσουν αποφασιστικά τη μόνη δύναμη που είναι εγγύηση και σταθερά δίπλα τους, το ΚΚΕ», είπε ο Μάκης Μαϊλης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: