Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Επισκόπηση Κυπριακού Tύπου (14/04/2009)

ΤΡΙΤΗ 14/04/2009 | KYΠE-sigmalive.com -



Ιστορική χαρακτηρίζεται από το σύνολο των εφημερίδων η συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία του ΔΗΣΥ οι ηγεσίες των δύο κομμάτων. Οι πλείστες εφημερίδες αναφέρονται πρωτοσέλιδα και εκτενώς στο θέμα αυτό. Αλλα θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα σήμερα είναι η κατάσταση της αγοράς ενόψει του Πάσχα και οι καταγγελίες για παρανομίες στην αγορά, τα εσωτερικά προβλήματα του ΔΗΚΟ, καθώς και θέματα τουρισμού.

«Η Σημερινή», με πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο «SOS καταναλωτές», γράφει ότι η αγορά, ενόψει Πάσχα, βρίσκεται στο φόρτε της αλλά παρατηρούνται σημεία και τέρατα γύρα από τη διακίνηση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι πριν από τον Απρίλη του 2010 θα μπει σε νέο δημοψήφισμα το σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ιστορικό το βήμα», αναφέρεται στη συνάντηση των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ και γράφει ότι το σημαντικό περιεχόμενο της συνάντησης των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν η συνέχεια που θα ακολουθήσει. Αλλού γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι ευθύνη των Κυπρίων και ουδείς ξένος μπορεί να φέρει τη λύση.

«Η Μάχη», υπό τον τίτλο «Ιστορική συνάντηση», αναφέρεται στη συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και γράφει ότι για πρώτη φορά από το 1976 αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέπτεται τα γραφεία του ΔΗΣΥ. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι φθινοπωρινό σκηνικό στήνει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με βροχές, κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανέδειξαν συγκλίσεις», γράφει ότι νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου άνοιξαν χθες οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με την ιστορική συνάντηση των ηγεσιών τους μετά από 33 χρόνια και αναφέρει ότι έπεται συνέχεια με επίκεντρο το Κυπριακό. Σε άλλο του θέμα ο «Π» γράφει ότι στην αντιμετώπιση των αναγκών του κράτους σε ρευστό αλλά και στη δημιουργία συνθηκών για μείωση των επιτοκίων αποσκοπεί η έκδοση χρεογράφων ενός δις ευρώ από την Κυβέρνηση.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρώτα εν ΔΗΚΟ η αποχώρηση», γράφει ότι πρώτα θα κάνουν Ανάσταση στο ΔΗΚΟ και μετά θα πέσουν στα βαθιά για να συζητήσουν τις σχέσεις τους με την Κυβέρνηση αλλά και την πορεία του Κυπριακού. Σε άλλο του δημοσίευμα ο «Φ» γράφει ότι πιο ακριβά θα στοιχίσει φέτος στην τσέπη μας το κυρίως μενού του πασχαλινού τραπεζιού, η πατροπαράδοτη σούβλα.

Η «Χαραυγή» φέρει σήμερα τον τίτλο «Αντιπαράθεση εντός ΔΗΚΟ» και γράφει ότι με τον εαυτό του μάχεται το ΔΗΚΟ, στο οποίο οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών παίρνουν καθημερινά διαστάσεις που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Αλλού γράφει ότι στο 15% θα μειωθούν οι περικοπές του νερού στα νοικοκυριά και το μέτρο αυτό θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Γεωργίας μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ισχύει από αύριο για όλα τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «10 εκατ. ευρώ σε βάουτσερ ξενοδοχείων προς βοήθεια του τουρισμού», γράφει ότι σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Φοίβη Κατσούρη ο ΚΟΤ θα δώσει για δωμάτια ξενοδοχείων 45 ευρώ το άτομο το βράδυ και 23 ευρώ για παιδιά ή εξαρτώμενους στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που θα αρχίσει αρχές του επόμενου μήνα. Αλλού γράφει για τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη Ταϊλάνδη.

kraxtis-gr.blogspot.com. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: