Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Τραγούδια και ψαλμοί της Άνοιξης και της Πασχαλιάς στο Δήμο Δίου


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Δίου, καθώς το φιλόμουσο κοινό «αγκάλιασε» για έβδομη συνεχή χρονιά το μουσικό αυτό θεσμό.
Κατά την έναρξη του 7ου χορωδιακού φεστιβάλ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου στο Δ.Δ. Ν. Εφέσου, ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού συνεχάρη όλους όσους συμβάλουν με το έργο τους στη διατήρηση της ποιότητας της μουσικής μας κληρονομιάς, τόνισε πως «η μουσική αποτελεί ζωντανό κομμάτι της εκφραστικής μας ταυτότητας, ένα κομμάτι της δημιουργίας μας, μέρος της ίδιας μας της ζωής. Κρατώντας μας ζωντανούς με το τώρα και το αύριο».
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν οι χορωδίες του Δήμου Πιερέων Καβάλας, των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δίου: Αγίου Σπυρίδωνα, Καρίτσας, Βροντούς και συλλόγου φιλόπτωχων γυναικών Βροντούς, Κονταριώτισσας «Πίερες», Νέας Εφέσου «Ηράκλειτος» και «Το Στουπί» και η βυζαντινή χορωδία του Δήμου Δίου. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε, μέσα σε μία ανοιξιάτικη και κατανυκτική ατμόσφαιρα, καθώς χορωδοί και κοινό τραγούδησαν μαζί τραγούδια και ψαλμούς της Άνοιξης και της Πασχαλιάς.

. kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: