Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Περδίκης: Παίρνει μίζες η κυβέρνηση

ΤΡΙΤΗ 14/04/2009 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

Ακούμε συνεχώς για επενδύσεις όπως ουρανοξύστες, γήπεδα γκολφ και πολυτελείς επαύλεις γιατί οι μίζες ευδοκιμούν περισσότερο σε αυτούς τους τομείς, επεσήμανε ο κ. Περδίκης

Σκιές για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αφήνει σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης. Ο κ. Περδίκης μιλώντας με αυστηρή γλώσσα τόνισε ότι η κυβέρνηση έστρεψε το βλέμμα της για επενδύσεις προς τις χώρες της Ρωσίας, του Κατάρ και του Ιράν γιατί είναι πιο εύκολο από τις χώρες αυτές να πάρει μίζες. «Ακούμε συνεχώς για επενδύσεις όπως ουρανοξύστες, γήπεδα γκολφ και πολυτελείς επαύλεις γιατί οι μίζες ευδοκιμούν περισσότερο σε αυτούς τους τομείς», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας ο κ. Περδίκης διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν κοιτάζει το πώς να προσελκύσει επενδυτές και σε άλλους τομείς όπως αυτοί της υγείας, την παιδείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Ίσως ο λόγος έχει να κάνει με το ότι οι σπεκουλαδόροι και οι κερδοσκόποι δεν βρίσκονται σε αυτούς τους τομείς», είπε.

Tα βέλη του κ. Περδίκη στράφηκαν και προς την κατεύθυνση των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης που θέλουν να δημιουργήσουν γήπεδα γκολφ. «Αυτοί οι επιχειρηματίες με την πολιτική που ακολούθησαν ευθύνονται για την κρίση που βιώνουμε τώρα και σαν να μην έφθανε αυτό έχουν την απαίτηση να βγουν και κερδισμένοι. Εμείς θα συνεχίσουμε να αποτελούμε εμπόδιο σε αυτά τους τα σχέδια», σημείωσε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον πιστεύει ότι θα γίνουν τελικά μεγάλες επενδύσεις στην Κύπρο ο κ. Περδίκης απάντησε αρνητικά. «Είναι φούμαρα της κυβέρνησης αυτές οι προαγγελίες, οι οποίες γίνονται απλά για να βελτιώσουν τη ψυχολογία του κοινού», κατέληξε.(InBusinessNews.)

kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: