Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Μας εγκρίνεις ή σε βρίζουμε!

Χριστίνα Κατσαντώνη - 13/04/2009

Ύστερα από πολύ και κόπο και βάσανα, ο ΑΝΤ1 κατάφερε να ορίσει και να ανακοινώσει την ημερομηνία πρεμιέρας του νέου "Πρωινού καφέ" με οικοδέσποινα τη Βίκυ Καγιά. Θα είναι η Τρίτη του Πάσχα (21/4).


Όπως φάνηκε από τους συνεργάτες που έχουν αναλάβει τις "στήλες" της νέας εκπομπής, φαίνεται πως θα κινηθεί με βάση την καθιερωμένη συνταγή (πλακίτσα στο στούντιο, με τη βοήθεια του ηθοποιού Γιάννη Δρίτσα, μόδα και στάιλινγκ με τους Ανούσα Μελά, Φρέντυ Κολομπράτσο, θα υπάρχει μαγειρική και βέβαια ζώδια με τη Λίτσα Πατέρα). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο τιμ της εκπομπής θα βρίσκεται και αρμόδιος επί αθλητικών θεμάτων, ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου.

Savoir vivre

Σε αγαπημένη συνήθεια των παρουσιαστών ιδίως πρωινών ενημερωτικών εκπομπών εξελίσσεται η τάση να τα βάζουν με τους τηλεθεατές που διαφωνούν μαζί τους! Ο Γιώργος Παπαδάκης, για παράδειγμα, αν λάβει mail τηλεθεατή που δεν του λέει πόσο υπέροχος είναι, αλλά διαφωνεί με τις επιλογές και τη θεματολογία του, τού λέει με έντονο ύφος να αλλάξει κανάλι! Το κάνουν κατά κόρον και οι πρωινοί της ΝΕΤ, Λυριτζής - Οικονόμου, οι οποίοι ειρωνεύονται και γελάνε με όσους τηλεθεατές στέλνουν μηνύματα διαφωνίας.

Μιλάμε για φαινόμενο εξαιρετικά κωμικό. Ο παρουσιαστής πουλάει μαγκιά ή και τσαμπουκά σε συγκεκριμένο τηλεθεατή, στον οποίο απευθύνεται κοιτώντας την κάμερα και του λέει τι να κάνει! Αν είναι τόσο κομψός ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται ο παρουσιαστής - μεσολαβητής στον "πελάτη", τότε φταίει μετά ο τηλεθεατής - πελάτης να απαντήσει με φάσκελα στην τηλεόραση;

Φταίει το Διαδίκτυο

Το Ιντερνετ στο απόσπασμα έθεσαν για άλλη μια φορά ανίδεες συζητήσεις ειδικών και μη σε τηλεοπτικά "παράθυρα" με αφορμή την επίθεση και τον θάνατο οπλισμένου φοιτητή στη σχολή του ΟΑΕΔ. Οι προσεγγίσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για τη σχέση των νέων με το Ιντερνετ στάθηκαν από ανόητες έως πραγματικά επικίνδυνες…

Στην κουζίνα ξανά

Ξενόφερτα κόνσεπτ στα ελληνικά, ει δυνατόν να έχουν και μαγειρική μέσα, φαίνεται πως είναι η συνταγή της επιτυχίας για την διοίκηση του Alpha. Το πείραμα του "Κάτι ψήνεται" φαίνεται να πιάνει (κυρίως γιατί οι διαγωνιζόμενοι είναι όλο γλύκες μεταξύ τους και κακίες όταν βρίσκονται μόνοι με την κάμερα), ενώ ακόμα ένα γνωστό από το εξωτερικό ριάλιτυ γύρω από την κουζίνα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη του Πάσχα (23/4). Πρόκειται για το γνωστό "Εφιάλτης στην κουζίνα", που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ένας επιτυχημένος και πολύ αυστηρός σεφ αναλαμβάνει να αναμορφώσει εστιατόρια που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Στο ρόλο του σεφ - εφιάλτη ο βραβευμένος Ιταλός Ετόρε Μποτρίνι.

Μπαμ και μπουμ οι σιδεριές

Ο σεισμός στην Ιταλία είχε πολλές ακραίες συνέπειες και στην ελληνική τηλεόραση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά, ο οποίος παρουσίασε το αντισεισμικό κρεβάτι, δηλαδή ένα κρεβάτι - ελληνικής ευρεσιτεχνίας, όπου πατούσες ένα μοχλό και το στρώμα υποχωρούσε προς τα κάτω, ενώ στο πάνω μέρος έπεφταν με έντονο θόρυβο δύο σιδεριές! Για τις ανάγκες της επίδειξης του επαναστατικού εγχειρήματος, ένας τυπάκος έμπαινε μέσα στο κρεβάτι και μπαμ μπουμ έπεφταν από πάνω του τα σίδερα ασφαλείας, μόνο που στη δεύτερη επίδειξη, ο μοχλός κόλλησε και οι σιδεριές δεν έπεφταν! (Μιλάμε για ρεπορτάζ που θα ζήλευε και η πλέον διάσημη μαύρη κωμωδία)

kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: