Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Πήρε φόρα η ΕΡΓΟΣΕ, μετά από διαμαρτυρίες


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
«Πριν από το καλοκαίρι θα περάσουμε με τα αυτοκίνητά μας κάτω από τη γέφυρα», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Κατερίνης «Υπομονή, η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά το έργο μόνιμο», συνέστησε στους επιχειρηματίες της περιοχής ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας
Επίσκεψη στο έργο κατασκευής της υπόγειας διάβασης οχημάτων στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, για να διαπιστώσουν, όπως είπαν, ότι οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, έτσι που να θεωρούν βέβαιο ότι το έργο θα παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Παρόντες στην «επιστασία» δημάρχου και προέδρου του Επιμελητηρίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάμπης Καρατζόγλου.
Η επίσκεψη των παραπάνω, προκλήθηκε από την ανησυχία των επιχειρηματιών της περιοχής για την πορεία του έργου που καθυστερούσε σημαντικά.
«Κατανοούμε την ανησυχία των επιχειρηματιών. Πιέζουμε από κοινού ώστε το έργο να παραδοθεί πριν την αιχμή της τουριστικής κίνησης», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος συνέστησε στους επιχειρηματίες να κάνουν υπομονή, γιατί η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά το έργο μόνιμο.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού αλλά και όλη την πόλη. Είμαστε, όμως, πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του έργου που θα αναβαθμίσει την περιοχή, επιλύοντας το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπήρχε κυρίως κατά τους τουριστικούς μήνες.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί κατανοούμε την ανησυχία των μελών μας που βλέπουν τον κύκλο των εργασιών τους να μειώνεται λόγω των έργων και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο. Από πλευράς μας, θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη ότι όλη αυτή την περίοδο καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια πιέζοντας την ΕΡΓΟΣΕ για την άμεση ολοκλήρωση του έργου. Σήμερα διαπιστώσαμε ότι τελούνται εργασίες με εντατικούς ρυθμούς και έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν την αιχμή της τουριστικής περιόδου».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης και τους συνεργάτες του, γιατί όπως είπε ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Επιμελητηρίου και των μελών του για ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου και τον συνεχάρη για την κινητοποίησή του και την πίεση που έχει ασκήσει προς την ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση του έργου.
Διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση του έργου πριν το καλοκαίρι έδωσε και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το έργο «δίνει ξανά ζωή στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον συνδέει με τον παραδοσιακό δρόμο της Λ. Ιασωνίδη, ο οποίος για πολλές δεκαετίες υπήρξε ο συνδετικός κρίκος».
«Έχει ήδη ολοκληρωθεί το μισό κομμάτι της γέφυρας και έχουμε πρόσβαση προς παραλία. Συνεχίζουμε εντατικά τις εργασίες στο επόμενο μισό κομμάτι», τόνισε ο κ. Χιονίδης, ενώ δεν παρέλειψε και αυτός με τη σειρά του να ευχαριστήσει («οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε) τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΚ «για την άμεση εγρήγορσή τους τη βοήθειά τους στην πορεία των εργασιών», και στους υπεύθυνους της ΕΡΓΟΣΕ «που έδειξαν κατανόηση στις τεράστιες από πλευράς μας πιέσεις για την ολοκλήρωση του έργου».
«Εκτιμούμε ότι πριν από το καλοκαίρι θα περάσουμε με τα αυτοκίνητά μας κάτω από τη γέφυρα. Διαβεβαιώνω τους κατοίκους ότι το έργο αυτό θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή κάτι το οποίο θα αντιληφθούν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι. Είναι ένα έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε σκληρά, καθώς το δικαιούνταν η Κατερίνη. Σήμερα είμαστε υπερήφανοι που φτάνει στο τέλος του», κατέληξε ο δήμαρχος.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: