Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συγκαλείται η επιτροπή πόθεν έσχες για τις δηλώσεις Χαϊκάλη ότι «έπαιζε» στο ΧΑ

Συγκαλείται η επιτροπή πόθεν έσχες για τις δηλώσεις Χαϊκάλη ότι «έπαιζε» στο ΧΑ- Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 3213/03 απαγορεύεται η ..
διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών στους βουλευτές.
Την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής για την υπόθεση Χαϊκάλη αναμένεται να συγκαλέσει εντός της εβδομάδας – πιθανότατα και την Τρίτη- ο πρόεδρός της Γιώργος Καλατζής.
Αφορμή, οι δημόσιες δηλώσεις Χαϊκάλη ότι έδωσε στον Γιώργο Αποστολόπουλο το ποσό των 5.000 ευρώ για να «παίξει» στο Χρηματιστήριο, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 3213/03 απαγορεύεται η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών στους βουλευτές. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αγορά μετοχών από βουλευτή οι χρηματικές ποινές κυμαίνονται από 10 έως 500 χιλιάδες ευρώ ενώ επισείεται και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών.
Για το τυπικόν της υπόθεσης πάντως, ο κ. Καλατζής αναμένει και την επίσημη επιβεβαίωση των λεγομένων του κ. Παύλου Χαϊκάλη.
Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται, εκτός απρόοπτου, το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για το αν η υπόθεση πρόκειται για απόπειρα δωροδοκίας του κ. Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ή όχι.
Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: