Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συνάντηση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γ. Καζταρίδη με τους νέους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων Προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 Τοπικά
"Έχουμε επίγνωση της κατάστασης και θα τα βγάλουμε πέρα" δηλώνει ο κ. Καζταρίδης
Με τους νέους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων της Πιερίας συναντήθηκε χθες το πρωί ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης..
Καζταρίδης στο χώρο του 4ου λυκείου Κατερίνης.
Η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του διευθυντή του 4ου λυκείου Κατερίνης κ. Τσαλό, χαιρετισμό του προέδρου της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Σιαμάγκα και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καζταρίδης.
Ο κ. Καζταρίδης
Όπως ανέφερε ο κ. Καζταρίδης, είναι η πρώτη συνάντηση που γίνεται μετά την επιλογή τους ως διευθυντές των σχολικών μονάδων και γίνεται λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να προγραμματίσουν σε σταθερή βάση και με σταθερά δεδομένα τη διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού στις σχολικές μονάδες.
"Είναι αλήθεια ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας η οποία παράγει δυστυχώς προβλήματα, στενότητες, δυσκολίες, επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα και τη σχολική πραγματικότητα. Θα τα βγάλουμε πέρα όμως με τον προγραμματισμό που θα πραγματοποιήσουμε και με τη φειδωλή χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού έτσι ώστε να μην χαθούν καθόλου μαθήματα" τόνισε ο κ. Καζταρίδης.
Τα σχολικά βιβλία
Αναφερόμενος στα σχολικά βιβλία είπε χαρακτηριστικά ότι γίνεται πολύς λόγος γίνεται για αυτό και πρόσθεσε ότι τα νέα σχολικά βιβλία έχουν έλθει και βρίσκονται στις σχολικές αποθήκες και θα διανεμηθούν στα σχολεία.
"Η σχολική πραγματικότητα είναι μια δυναμική κατάσταση, εξελίσσεται και μεταβάλλεται και λόγω της οικονομικής συγκυρίας, πιθανότατα να προκύψουν κάποια προβλήματα, αλλά έχουμε επίγνωση αυτής της κατάστασης και θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι και φέτος θα τα βγάλουμε πέρα.
Σε αυτό που πρέπει να στοχεύουμε είναι όχι μόνο στα προσωπικά δεδομένα αλλά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή να δημιουργήσουμε σχολεία καλά, τα οποία να μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας παιδεία, μόρφωση και καλλιέργεια στα παιδιά μας".
Δυο νέα λύκεια σε Κορινό και Κ. Μηλιά
Όπως πρόσθεσε ο κ. Καζταρίδης, φέτος με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν δυο νέα σχολεία το λύκειο της Μηλιάς και το λύκειο του Κορινού για τα οποία έχει γίνει η πρόβλεψη για τον διευθυντή και τις σχολικέ αίθουσες.
"Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση αν σκεφτούμε ότι σε αρκετές περιοχές έγιναν πολλές συγχωνεύσεις σχολείων. Εμείς στην Πιερία όχι μόνο δεν είχαμε συγχωνεύσεις σε τέτοιο επίπεδο στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά προβήκαμε στην ίδρυση δυο νέων σχολικών μονάδων οι οποίες θα αποβούν προς όφελος των μαθητών και των κατοίκων της υπαίθρου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: