Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο Χθες το πρωί στην περιοχή επί της 28ης Οκτωβρίου κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 Τοπικά
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής έδωσε αίσιο τέλος, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες και θύματα
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες το πρωί σε βενζινάδικο κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής ...
Ενότητας Πιερίας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, την ώρα μάλιστα που βυτιοφόρο προμήθευε καύσιμα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί γρήγορα σε έλεγχο. Στην περιοχή εκκενώθηκαν τα κτίρια, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες ή θύματα.
Το χρονικό
Λίγα λεπτά μετά τις 11 ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη από το βενζινάδικο και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε όλο το βενζινάδικο. Ενώ ορατός ήταν ο κίνδυνος να σημειωθεί έκρηξη στο βυτιοφόρο, με ολέθριες συνέπειες.
Εκκενώθηκαν τα κτίρια της περιφερειακής ενότητας, των εφοριών του επιμελητηρίου και όλα τα σπίτια και καταστήματα για προληπτικούς λόγους. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και σε μία ώρα περίπου κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρισκόταν στο σημείο μέχρι αργά το απόγευμα για προληπτικούς λόγους.
Ο Διοικητής της Π.Υ. Κατερίνης
Σε δήλωσή του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Γιάννης Καραλιάς ανέφερε:
"Ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας για μια έκρηξη σε βενζινάδικο. Στην αρχή κινητοποιηθήκαμε με τέσσερα οχήματα και μετά ακολούθησαν και άλλα. Ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα γιατί η φωτιά έκαιγε στο βυτιοφόρο, που εκείνη την ώρα προμήθευε με καύσιμα το πρατήριο. Αρχικά ξεκινήσαμε την κατάσβεση της φωτιάς από το βυτιοφόρο και στη συνέχεια στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του πρατηρίου. Τα πράγματα ήταν πολύ επικίνδυνα. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς".
Η κα Μαυρίδου
Στον τόπο της φωτιάς έσπευσε άμεσα και η Αντινομάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου
"Είναι ένα θλιβερό γεγονός. Υπήρχε ετοιμότητα όλων των φορέων (πυροσβεστικής - τροχαίας). Αμέσως εκκενώσαμε το κτίριο της περιφερειακής ενότητας, σε μια δύσκολη μέρα γιατί υπήρχε συνεδρίαση επιτροπών στην υπηρεσία υγείας. Θα πρέπει τα βενζινάδικα να βρεθούν εκτός κατοικημένων περιοχών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: