Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Π. Ψωμιάδης: "Επιχειρούν να με φιμώσουν γιατί μιλώ για το μνημόνιο και τη Μακεδονία"


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 Περιφέρεια

"Θα συνεχίσω καθημερινά να είμαι κοντά στους συμπολίτες μου. Εξάλλου ο κυρίαρχος λαός με έστειλε εκεί να τον υπηρετήσω και μόνο αυτός μπορεί να αποφασίσει για...
μένα.
Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το Μνημόνιο υπέγραψα, ούτε τη Μακεδονία ξεπούλησα.

Και σε αυτή την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου.

Όπως δέχτηκε στο δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα.

Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου, για μια παράβαση 980 ευρώ, βοηθώντας έναν καρκινοπαθή που ταλαιπωρούνταν και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε.

Αν οι υπάλληλοι και οι διορισμένοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί -οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε καθήκον και υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου".

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιου Σώκου που τον θέτει σε αργία.

Σχολιάζοντας την απόφαση, τη χαρακτήρισε άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη, ανέφερε ότι δεν στηρίζεται πουθενά και γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεσή της.

"Δεν μπορεί ο διορισμένος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να με θέσει σε αργία" είπε και επικαλούμενος τις γνωμοδοτήσεις των καθηγητών Γλυκερίας Σιούτη, Σπυρίδωνα Φλογαϊτη και Κωνσταντίνου Ρέμελη, έφερε το επιχείρημα ότι καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, στο οποίο υπέπεσε με την ιδιότητα του νομάρχη και όχι του περιφερειάρχη.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα, Θύμιου Σώκου, ελήφθη κάτω από πιέσεις, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια από ορισμένους που προσπαθούν να τον φιμώσουν και έχουν στόχο την πολιτική του δίωξη. Κληθείς να κατονομάσει αυτούς τους κύκλους απάντησε ότι δεν προέρχονται από το επίσημο ΠΑΣΟΚ με το οποίο, όπως είπε, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Ερωτηθείς τι θα κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα, διευκρίνισε ότι τη θέση του ανέλαβε από χθες ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης, ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην Περιφέρεια καθώς, όπως τόνισε, δεν έχει εκπέσει από το αξίωμα, απλώς βρίσκεται σε προσωρινή αργία.

"Δεν αλλάζει τίποτε. Θα συνεχίσω να είμαι καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μου. Εξάλλου ο κυρίαρχος λαός με έστειλε εκεί να τον υπηρετήσω και μόνο αυτός μπορεί να αποφασίσει για μένα" πρόσθεσε.

Αύριο ο κ. Ψωμιάδης θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά προκειμένου, όπως είπε, να ζητήσει την νομική στήριξη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: