Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Tετάρτη 8 Ιουνίου 2011
Δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω λέει ο Ψωμιάδης. Και θα μπορούσε να λέει, δεν καταλαβαίνω... τίποτε, τίποτε.
***
Εντάξει πήγε και σε αργία. Καλά να είναι ο Διονύσης. Άλλωστε κουπί αυτός τράβαγε. Ο Παναγιώτης ήταν της επικοινωνίας.
***
Μας βλέπω να κάνουμε αποθήκη από δημάρχους σε αργία. Βλέπετε οι βουλευτές την ασυλία την κράτησαν μόνο για τον εαυτό τους.
***
Και για να μην παρεξηγούμε. Ασυλία σε κανέναν. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά.
***
Συγχωνεύσεις οργανισμών. Προς κατάργηση τμήματα ΔΟΥ και ΙΚΑ σε δήμους της Πιερίας. Να κάνουμε λέει οικονομία. Τώρα τους έπιασε η προκοπή. Την ταλαιπωρία των πολιτών δεν τη σκέφτεται κανείς.
***
Πέστε το καθαρά ότι  οι συγχωνεύσεις στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων να το καταλάβουμε κι όχι ότι θα μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα γενικώς.
***
Όταν λέγαμε αποκέντρωση φαντάζομαι ότι δεν εννοούσαμε κάτι τέτοιο. Ας ελπίσουμε ότι με τις συγχωνεύσεις δεν θα’χουμε τα ίδια χάλια με τον Καλλικράτη.
***
Τώρα θα μου πείτε λίγο το κακό αν κλείσουν κανα-δυο εφορίες, εδώ κινδυνεύει να κλείσει όλο το μαγαζί, με τέτοια θα ασχολούμαστε!
***
Τουλάχιστον να’μαστε ευχαριστημένοι που τόσο το ΙΚΑ όσο και οι ΔΟΥ παραμένουν υπό ελληνική σημαία. Να’χουμε βρε αδερφέ και κάτι δικό μας, αφού τα υπόλοιπα εκποιούνται στους Γερμανούς σε τιμές κατεδάφισης.
***
Είναι κι αυτό ένα από τα καλά του μνημονίου, να αισθάνεσαι την εφορία δικό σου σπίτι και το ΙΚΑ αποκούμπι, ελπίδα, ελπίδα μας.
***
Θα’θελα να σταθώ και λίγο στα περί δημοψηφίσματος. Διερωτώμαι αν συμβεί πώς θα τεθεί το δίλημμα. Ναι στο μνημόνιο ή όχι; Επιστροφή στη δραχμή ή όχι; Επιστροφή στον Καραμανλή ή όχι; Ή μήπως θα τεθεί επιστροφή στο ’41 ή στα χρόνια του ’60.
***
Γιατί όπως και να το κάνουμε στα άσωτα χρόνια του 2000 δεν μπορούμε να γυρίσουμε όσα μίγματα πολιτικής κι αν επινοήσουμε.
***
Καλό θα είναι ν’αφήσουμε στην άκρη τα ανόητα και διχαστικά διλήμματα και να πιέσουμε μετά την ψήφιση του μνημονίου για έναν ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης στέλνοντας σπίτια τους όλους όσους δεν μπόρεσαν, δίνοντας ίσως την τελευταία ευκαιρία τόσο σ’αυτούς όσο και σε μας.
Γιατί κακά τα ψέματα, έτσι πως μάθαμε δεν μπορούμε ν’αντέξουμε σε χειρότερες καταστάσεις και οι μεμονωμένοι ηρωισμοί που μας πουλάνε μάλλον είναι από άγνοια κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: