Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Νέα μετάθεση της ημερομηνίας εκλογής Προέδρου. Συμβαίνει κάτι;

..

Εμπλοκή παρατηρείται για το πρόσωπο που θα επιλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας Έτσι ερμηνεύεται η έμμεση, αναβολή της αρχικώς προγραμματισμένης για την Παρασκευή ψηφοφορίας στη Βουλή.
Η προβλεπόμενη από τον κανονισμό ειδική ημερήσια διάταξη θα έπρεπε να εκδοθεί πέντε πλήρεις ημέρες πριν την ημέρα της ψηφοφορίας, κάτι που δεν έγινε. Ως εκ τούτου, η διαδικασία μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα ενώ πηγές του Μαξίμου διαμήνυαν χθες ότι δεν αποκλείεται ο  Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου μέσα στο σαββατοκύριακο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός της συνεδρίασης, όπου και απαιτείται η πενθήμερη προθεσμία, δεν συνεπάγεται και ταυτόχρονη ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου, κάτι που μπορεί να συμβεί και ένα 24ώρο πριν την κάλπη.
Ωστόσο, η νέα αναβολή – που προφανώς συνδέεται με το φόρτο των διαπραγματεύσεων με την ευρωζώνη – πυροδότησε και σενάρια ανατροπών σε αυτό που θεωρείτο, μέχρι πρότινος, δεδομένο, ότι δηλαδή υποψήφιος για την Προεδρία θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 
http://lykavitos.gr/archives/171262
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: