Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ένα μπράβο για την κωλοτούμπα

..
Αν το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη (διαβάστε αναλυτικά εδώ) αποδειχθεί σωστό, τότε πάμε για συμφωνία με τους εταίρους μας, μέσα στις επόμενες ημέρες του μήνα. Συμφωνία που θα είναι σαν να κάναμε τρία βήματα πίσω εμείς και μισό οι δανειστές και στο κενό που δημιουργήθηκε να μπαίνει ο αναγκαίος χρόνος μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα καταθέσουμε το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την οικονομία, την ανάπτυξη και γενικά για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.
Δεν είναι κακό. Το αντίθετο, μάλιστα. Η ελληνική κυβέρνηση καλώς κάνει κι αναδιπλώνεται. Αυτό είναι που προσπαθεί να της πει 10-15 μέρες τώρα ο περισσότερος κόσμος. Είτε με κείμενα σε sites κι εφημερίδες, είτε με αναρτήσεις στα social media, είτε με συζητήσεις στις παρέες, είτε με μονολόγους στους καναπέδες με το φως της τηλεόρασης να φωτίζει το σκοτεινό καθιστικό. Επιτέλους, έπρεπε να μπει ένα τέλος στις ταλιμπανιές και στις επανασταστικές ρητορικές, που μόνο αποτέλεσμα είχαν το να πριονιστεί η όποια αξιοπιστία είχε απομείνει από την καταστροφική πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης.
Συνεπώς, καλά κάνει ο Τσίπρας, ακόμη καλύτερα κάνει ο Βαρουφάκης και δείχνουν πως βάζουν νερό στο κρασί τους. Κανείς δεν ήθελε -ίσως μόνο ο Σαμαράς- να δει τη χώρα να μπαίνει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας. Αν και μεταξύ μας, το 2015 πρέπει να θεωρείται χαμένη χρονιά και οι όποιες επενδύσεις θα γινόταν μεταφέρονται για το 2016, μιας και τον Σεπτέμβριο θα καταθέσουμε εκ νέου σχέδιο για διαπραγμάτευση. Οπότε, ένα μπράβο στον Τσίπρα και στην παρέα του, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και πάμε παρακάτω.
Το παρακάτω είναι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Αυτό που έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες -και θα κρατήσει λίγες ακόμη- είναι ένα θέατρο. Μία παράσταση για να ηρεμήσει το κοινό, να τροφοδοτήσει την ανάγκη του για να παραμυθιαστεί πως μπορεί να κάνει ότι θέλει μέσα στην Ευρωζώνη και για να λειανθούν οι αντιθέσεις τις αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σκηνικό στημένης σύγκρουσης, δηλαδή, ώστε να αρχίσουν τα δημοσιεύματα για Grexit και χρεοκοπία και στο τέλος να χρυσωθεί το χάπι πως το Μνημόνιο συνεχίζεται. Γιατί, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, αυτό που συνεχίζεται είναι το Μνημόνιο. Μπορεί στο εσωτερικό να το παρουσιάζει η κυβέρνηση ως πρόγραμμα-γέφυρα, αλλά Μνημόνιο είναι. Τα 7 και κάτι δισεκατομμύρια που θα πάρουμε προβλέπονται από το Μνημόνιο. Είναι τα 7 και κάτι δισ. που πριν μια εβδομάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε στους NY Times πως δεν τα θέλουμε.
Η τραγική ειρωνεία; Έγινε ακριβώς αυτό που είχε πει, το 2012, ο Παπαδημούλης. Μόνο που τότε τα έλεγε για τον Σαμαρά. Τώρα άνετα θα μπορούσε να τα πει για τον σύντροφό του.

Υ.Γ. Καλά λέμε για τον Τσίπρα και την κωλοτούμπα που αναμένεται να κάνει, αλλά την ίδια ώρα μεγάλες εφημερίδες και ρ/σ σταθμοί, όπως και δημοσιογράφοι σε κανάλια, παραδίδουν μαθήματα ρυθμικής γυμναστικής.
Υ.Γ1. Αποτελεί κοινή αίσθηση και λέει πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη διαφαινόμενη τακτική θα κερδίσει περισσότερο κόσμο από τους μη ψηφοφόρους του, παρά όσους θα χάσει από αυτούς που τον ψήφισαν για μετωπική σύγκρουση.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=39439

Δεν υπάρχουν σχόλια: