Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Παιδεία ώρα μηδέν, με νέες κινητοποιήσεις

http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/rxIzY3x8gxcqC_9fkMw54g--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0zNDI7cT04NTt3PTUxMg--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/News247/olme16912.jpg 
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΟΛΜΕ που αποφάσισε οι καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Συγχρόνως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει:
-Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το ...
διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες.
-Συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
-Επιπλέον διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων, κλπ.
Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ), που θα πάρει και τις οριστικές αποφάσεις, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/9 στην Αθήνα.
Ώρα αποφάσεων και για τους καθηγητές
Τη Δευτέρα αρχίζουν σ’ ολόκληρη τη χώρα γενικές συνελεύσεις των καθηγητών που θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, αλλά τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα για τους εργαζόμενους. Από τα κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενο στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και εργασιακή διαθεσιμότητα, να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδείας αλλά αντίθετα να αυξηθούν στο 5% του ΑΕΠ, κλπ.
Στα Πανεπιστήμια επίσης, συνεχίζεται η αναταραχή, ενώ το προεδρείο των πρυτάνεων αναμένεται να αρχίσει αύριο κιόλας κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.
Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων που αποτελείται από τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Πατρών Γ. Παναγιωτάκη, Παντείου Γρ. Τσάλτα και Ιονίου Τ. Παπασαλή θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: