Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Εντολή Δένδια για συλλήψεις ακόμη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας 
Την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμη και βουλευτή, στην περίπτωση που τελεί αδίκημα, έδωσε ...
ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την επικράτεια. Πρόκειται για ένα μέτρο που έρχεται λίγες μέρες μετά τα επεισόδια με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Δένδιας είπε, πως «η αστυνομία δεν πρόκειται να μείνει απαθής, μπροστά σε αδικήματα όπως η αντιποίηση αρχής ή η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας, ακόμη κι όταν αυτή προέρχεται, από μέλος, του κοινοβουλίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την ενεργοποίηση της Κρατικής Ασφάλειας, την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και παρακολουθήσεις ατόμων του ακροδεξιού χώρου. Για όλες τις κινήσεις που έχει κάνει ο κ. Δένδιας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Άμεση ήταν η απάντηση της Χρυσής Αυγής: «Κάθε απόπειρα απαγόρευσης της νόμιμης πολιτικής μας δράσης και περιορισμού των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, θα αποτελέσει απόπειρα συνταγματικής εκτροπής».
Άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου έχουν ζητήσει 15 από τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στελέχη της αστυνομίας τονίζουν ότι όλοι οι βουλευτές των κομμάτων, από τη στιγμή που έχουν λευκό ποινικό μητρώο, μπορούν να ζητήσουν άδεια οπλοφορίας. Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυτή τη φορά το ενδιαφέρον για άδεια όπλου, είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
Στις έρευνες συμμετέχει και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς στις 31 Αυγούστου εξερράγη στα χέρια ενός 38χρονου εκρηκτικός μηχανισμός στην Λακωνία και εξετάζεται η σχέση που είχε με άτομα του ακροδεξιού χώρου.ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: