Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μαζεύει» τις αντιδράσεις ο Βενιζέλος - Κοινή σύγκληση αύριο όλων των οργάνων και ενημέρωση για το νέο πακέτο μέτρων


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012
Σε ενδελεχή ενημέρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το νέο πακέτο μέτρων θα προχωρήσει αύριο ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην κοινή - κρίσιμη, όπως χαρακτηρίζεται - συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος.Η ταυτόχρονη ....
σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής αλλά και της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος δεν είναι άσχετη με τις υπόγειες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν εσχάτως μεταξύ των βουλευτών του Κινήματος, με αφορμή ένα θέμα θεωρητικά υποδεέστερης σημασίας για το ΠΑΣΟΚ, όπως η ρύθμιση που επρόκειτο να περάσει στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens.
O Βαγγέλης Βενιζέλος αλλά και οι στενοί του συνεργάτες έκριναν το πρωί της Παρασκευής, μετά την απροθυμία ορισμένων βουλευτών να εμφανιστούν στη Βουλή για την ψηφοφορία της Siemens, ότι ενδεχομένως θα βρεθούν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συμπεριφορές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θεωρητικώς δεν έχουν τίποτα να χάσουν σε περίπτωση απομάκρυνσής τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα εφόσον καταψηφίσουν το πακέτο.
Να σημειωθεί ότι ενώ αρχικώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, στην Ιπποκράτους καλλιεργούνται και δεύτερες σκέψεις, χωρίς ωστόσο ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος να έχει καταλήξει στην γραμμή που θα ακολουθήσει πριν από την ψηφοφορία.
Κατά τη συνεδρίαση των τριών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος ενώπιον περίπου 70 στελεχών του κόμματος θα επιδιώξει με την παρέμβασή του να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς και παράλληλα να άρει τις επιφυλάξεις που φανερά ή κρυφά διατυπώνουν πρωτίστως ορισμένοι βουλευτές για τα νέα επώδυνα μέτρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ενημερώσει τα στελέχη του για τις συζητήσεις που έχει κάνει με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς του κυβερνητικού σχήματος, καθώς και για τις προθέσεις της τρόικας όπως τις έχει αντιληφθεί από την πρόσφατη συνάντησή τους. Παράλληλα θα υπενθυμίσει τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ ήδη από την περίοδο προ των εκλογών και θα αναφερθεί στις προτάσεις που έχει επεξεργαστεί το Κίνημα για την αποτροπή οριζόντιων περικοπών και τη διάσωση των αναπηρικών επιδομάτων.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: