Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Η συμφωνία με την τρόικα έχει επιτευχθεί - ΕΓΚΑΙΡΩΣ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΟΣΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ

 
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
"Η συμφωνία με την τρόικα έχει επιτευχθεί" δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα..... 
 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ 01
ΒΙΝΤΕΟ 02

ΒΙΝΤΕΟ 03

Βενιζέλος: Η συμφωνία με την τρόικα έχει επιτευχθεί
Διευκρίνισε ότι κατά την επικείμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των πιστωτών (την οποία τοποθέτησε χρονικά μέσα στην εβδομάδα) αυτό που απομένει είναι η εξέταση "ορισμένων ζητημάτων συμπληρωματικού χαρακτήρα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014"
Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο των ταμειακών αναγκών του κράτους και ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης θα γίνει εγκαίρως, ενώ απέρριψε εκ νέου τα σενάρια "κουρέματος" του δημοσίου χρέους. "Πρόκειται για κολοσσιαία και μνημειώδη άγνοια και αφέλεια", σημείωσε ο υπουργός αναφερόμενος στην ανακύκλωση, όπως είπε, των σχετικών σεναρίων.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος:
Επεσήμανε την ανάγκη υπερπροσπάθειας ώστε η χώρα να φθάσει στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος το 2012: "Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Είχαν τεθεί πολύ φιλόφδοξοι στόχοι, όμως η διεθνής ρευστότητα και οι μακροοικονομικές αποκλίσεις απομάκρυναν την επίτευξή τους. Οι Ελληνες πρέπει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο φαύλος κύκλος δεν μπορεί να σπάσει κάνοντας βήματα σημειωτόν".
Δήλωσε αισιόδοξος για την υποστήριξη της τρόικας, του γερμανικού Κοινοβουλίου αλλά και τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος στην αποψινή ψηφοφορία για το έκτακτο τέλος ακινήτων. "Είμαι πολύ αισιόδοξος και για τη στήριξη του γερμανικού κοινοβουλίου και για την εκταμίευση της 6ης δόσης (...) Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος, πολιτικό και ψυχολογικό. Καλούνται να ψηφίσουν και θα ψηφίσουν το τέλος ακινήτων".
Επιτέθηκε με δριμύτητα στη Νέα Δημοκρατία: "Το να υπάρχε μία κυβέρνηση που καλείται να λαμβάνει επώδυνες αποφάσεις και μια αξιωματική αντιπολίτευση που κρύβεται πίσω από τη θέση της και υπόσχεται ευρύτατες φοροαπαλλαγές είναι μια αδιέξοδη και επικίνδυνη κατανομή ρόλων (...) Στο εξωτερικό είμαστε ανίσχυροι και εξαιτίας του λόγου ότι δεν υπάρχει συναίνεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: