Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος

Δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος

Κυριακή 29 Μαίου 2011

"Αυτή την στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό... κόστος", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή ο ίδιος επιδίωξε την συνεργασία καθώς η χώρα θα βγει πιο γρήγορα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι "συγκλίνουμε σε πολλά".

"Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί" επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στα Καλάβρυτα μαζί με τον Καναδό ομόλογό του, Στήβεν Χάρπερ που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Λορίν.
Στην Αγία Λαύρα
Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Λαζούρας που μεταξύ άλλων σημείωσε: "Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας και για την Ελλάδα να υποδεχόμαστε τον Ελληνα και τον Καναδό πρωθυπουργό στην Αγία Λαύρα, όπου φυλάσσεται το ιερό λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, καθώς και στον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης".
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υποδέχθηκε χθες τον Καναδό ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υποδέχθηκε χθες τον Καναδό ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου
Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί με τη συνοδεία τους, που αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά, Τόνι Κλέμεντ και τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.
Ο κ. Αμβρόσιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι καλωσορίζει τους πρωθυπουργούς στην ιστορική πόλη, η οποία ήταν γνωστή από την προχριστιανική αρχαιότητα, υπό την ονομασία Αζανία, στη μαρτυρική πόλη που είναι δεμένη με αίμα μαρτύρων της Ορθοδόξου Πίστεως και ηρώων του Έθνους και της πατρίδας Ελλάδος.
Οι δύο πρωθυπουργοί, καθώς και η κ. Λορίν Χάρπερ περιηγήθηκαν στον περίβολο του Μοναστηριού και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου ο Στήβεν Χάρπερ υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο των επισκεπτών. (ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: