Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στάρκ: Από τις αποκρατικοποιήσεις μπορούν να συγκεντρωθούν 300 δισ. ευρώ

Κυριακή 29 Μαίου 2011
http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/newego_LARGE_t_1101_53163548-458x315.jpg 
Tο μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ και οικονομολόγος  Γιούργκεν Στάρκ σε  συνέντευξή του...
στη Welt am Sonntag,  ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει συμμετοχή σε εισηγμένες εταιρείες, έχει στην... κατοχή της ακίνητη περιουσία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι από τις πωλήσεις μπορεί να συγκεντρώσει μέχρι και 300 δισ. ευρώ».
Επίσης, εκτιμά ότι μέρος από αυτά τα assets μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να μειωθεί το επίπεδο χρέους. Περαιτέρω, θεωρεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προσφέρουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα στο σύνολο της οικονομίας.
«Η Ελλάδα χρειάζεται να εντείνει τις προσπάθειές της. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει στόχο τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, και θα έπρεπε να στόχευε σε πιο μεγάλα ποσά».
Ο κ. Σταρκ επεσήμανε  ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθούσε τη χώρα να βγει από την κρίση. «Εάν ξεκινήσεις την αναδιάρθρωση ηπίως, για παράδειγμα διευρύνοντας το χρόνο ωρίμανσης των ομολόγων, αυτό αλλάζει λίγο το επίπεδο του χρέους. Την ίδια στιγμή οι προσπάθειες για προσαρμογή αποδυναμώνονται. Ακόμη, μια σκληρή αναδιάρθρωση του χρέους θα προκαλούσε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και της οικονομίας».
newscode
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: