Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πιερικής Αναπτυξιακής

Τρίτη 05 Απριλίου 2011 Τοπικά
Σ. Μαυρίδου: "Όλοι μας θα προσπαθήσουμε με συνεργασία και μια συλλογική προσπάθεια"
Μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Πιερικής..... Αναπτυξιακής Α.Ε. - Ο.Τ.Α. που διεξήχθη τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και την εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, σήμερα συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και την κατανομή αξιωμάτων. Οι αποφάσεις για τον ορισμό της προέδρου του αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου λήφθηκαν ομόφωνα. Στη συνέχεια έγινε η παροχή δικαιώματος υπογραφής στα τρία νέα μέλη.
H νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Πιερικής Αναπτυξιακής έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μαυρίδου Σοφία - Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Διευθύνων Σύμβουλος: Χιονίδης Σάββας - Δήμαρχος Κατερίνης
Αντιπρόεδρος: Χατζηχριστοδούλου Ηλίας - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας
Γραμματέας: Ντούρος Δημήτριος - Εκπρόσωπος Α.Σ. Ράχης "Ο Άγιος Λουκάς" και Πολιτιστικού Συλλόγου Ράχης "Τα Πάτρια"
Εντεταλμένος Σύμβουλος επί αγροτικών θεμάτων: Πολυχρονίδης Γεώργιος - Πρόεδρος Δ.Σ. Πύδνας - Κολινδρού & Εκπρόσωπος ΕΑΣ
Εντεταλμένος Σύμβουλος επί τουριστικών θεμάτων: Στύλος Αθανάσιος - Πρόεδρος Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου
Μέλος: Καλύβας Γεώργιος - Εκπρόσωπος Δήμου Πύδνας - Κολινδρού
Μέλος: Κιάφας Πέτρος - Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου
Μέλος: Τόκας Αστέριος - Εκπρόσωπος Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την στρατηγική της εταιρείας σχετικά με τη συμβολή της στην ανάδειξη, αξιοποίηση, προβολή, ανάπτυξη, διαχείριση και προστασία του φυσικού πλούτου, της πολιτιστικής κληρονομιάς, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάπτυξη του Νομού Πιερίας.
Η νέα πρόεδρος του Δ.Σ., κα Μαυρίδου Σοφία - Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τόνισε ότι η εταιρία θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της στο σχεδιασμό και υλοποίηση πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν τον πρωτογενή - δευτερογενή - τριτογενή τομέα, όπως, στήριξη της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης, μεταφορά και εφαρμογή νέας τεχνολογίας - τεχνογνωσίας, υλοποίηση έργων υποδομής, αξιοποιώντας την δυνατότητα συνεργασίας, δικτύωσης και εμπειρίας σε διαπεριφερειακό και διακρατικό επίπεδο.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ LEADER
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα LEADER η προθεσμία του οποίου έληξε την Πέμπτη 31 Μαρτίου η κα Μαυρίδου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συμμετοχή που σημειώθηκε.
"Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον υπερκάλυψε τους διαθεσίμους πόρους του προγράμματος όλα τα μέτρα και τις δράσεις που προκηρύξαμε ως Πιερική Αναπτυξιακή ΟΤΑ. Ειδικότερα προκηρύξαμε ποσό προϋπολογισμού 8.894.000 ευρώ και υποβλήθηκαν 62 προτάσεις ύψους 13.418.665 ευρώ.
Αυτό πραγματικά μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού αποδεικνύεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην περιοχή για την προώθηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού που είναι το μεγάλο στοίχημα όχι μονό του τόπου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων που εμπλέκονται αλλά γενικά είναι ένα μεγάλο στοίχημα αυτού του εργαλείου όπως λέω εγώ πολιτικοοικονομικού που λέγεται Πιερική Αναπτυξιακή καθώς επίσης η συγκεκριμένη αναπτυξιακή υλοποίησε το πρόγραμμα όλο αυτό της δημοσιοποίησης.
Θα πρέπει να είμαστε όμως λίγο συγκρατημένοι γιατί μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση της αξιολόγησης καθώς επίσης και της δυνατότητας ένταξης των προτάσεων στο πρόγραμμα να μην έχουμε κάποια προβλήματα εκ των υστέρων αποκλεισμού των επενδυτικών προτάσεων.
Η φάση της αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την εκπνοή του επόμενου τριμήνου για να μην υπάρχει κάποιο πρόστιμο. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε εντάξεις έργων τόσες ώστε να καλυφθούν όλοι οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε επιπλέον χρήματα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων".
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Η πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής τόνισε ακόμη ότι είναι ιδιαίτερη τιμή να είναι πρόεδρος στην Πιερικη Αναπτυξιακή ως διάδοχη κατάσταση της προγενέστερης αρχής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και να αποτελεί όπως είπε την διαδοχή ενός πετυχημένου προέδρου του πρώην νομάρχη Πιερίας κ. Παπαστεργίου.
"Αυτό που πραγματικά ήθελα σε αυτή τη φάση και το διεκδίκησα, ήταν ότι δεν ήταν μια πρόταση, μια προσωπική επιλογή, αλλά ήταν μια πρόταση την οποία παρουσίασα και με τιμά ότι την αποδέχθηκαν όλοι οι μέτοχοι αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, όχι σαν πρόσωπο αλλά ως θεσμική ιδιότητα.
Όλοι μας θα προσπαθήσουμε με συνεργασία και μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να δείξουμε αυτό το μεγάλο έργο που συντελέστηκε μέχρι τώρα από την Πιερική Αναπτυξιακή, μια προσπάθεια η οποία δεν είχε μόνο σχέση με τα πρόσωπα του διοικητικού συμβουλίου αλλά ίσως είχε πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα και εδώ αξίζουν τα συγχαρητήρια στην διευθύντρια Μπέτυ Παρτσαλίδου και στα εξειδικευμένα στελέχη που απαρτίζουν και στελεχώνουν την Πιερική, που θα συνεχίσει και ευελπιστούμε ότι θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα.
Μέσα σε μια ισχνή οικονομική περίοδο τα προγράμματα αυτά και οι δράσεις αυτοί οι οικονομικοί πόροι που θα διατεθούν θα θεωρήσουμε ότι είναι ίσως ένα βήμα για να πετύχουμε ένα μεγάλο στοίχημα που έχει σχέση με την ανάπτυξη γιατί πραγματικά πλέον και σαν περιφέρεια και σαν περιφερειακές ενότητες θέλουμε να δώσουμε αυτό το στίγμα. Η ανάπτυξη λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι της περνάει από την Αναπτυξιακή και σε αυτό προσδοκούμε".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: