Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων - Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2011
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεπτοκαριά και άνοιγμα των διοδίων
Τις μπάρες των διοδίων σε όλες τις εθνικές οδούς της χώρας σήκωσαν τα μέλη του κινήματος για τη μη πληρωμή τους. Το άνοιγμα των διοδίων ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές από τις 12 το μεσημέρι και κορυφώθηκε στις 3 το... απόγευμα.
Στόχος των διοργανωτών ήταν να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί των διοδίων της χώρας και για το λόγο αυτό σε πολλές περιοχές πραγματοποιήθηκαν προσυγκεντρώσεις.
Στην Πιερία η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα διόδια της Λεπτοκαριάς με αρκετό κόσμο και συνθήματα κατά του υπουργού Μεταφορών και τις δηλώσεις του περί «τζαμπαζήδων».


Ηλίας Τσολακίδης:
Ο Ηλίας Τσολακίδης από την πλευρά του μιλώντας στους συγκεντρωθέντες τόνισε: «Το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εταιριών και των κυβερνώντων.  Τους αναγκάσαμε να ασχοληθούν με το θέμα και να μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα και όχι να το λύσουμε, άλλωστε αυτό είναι δουλειά των πολιτικών. Μέσα από το κίνημα αυτό αναδείξαμε την αδικία και το αλισβερίσι των   κυβερνώντων με τους εργολάβους. Θεωρούμε παράλογο το καθεστώς των διοδίων.
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τονίζει πως η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει «ταυτότητα ανομίας».
Ο κ. Ρέππας ξεκαθαρίζει πως προέχει «η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή», ενώ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές οι οποίες μάλιστα, όπως αναφέρει, «ξεβολεύουν κάποιους».
«Δεν πρόκειται ν' αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διεθνούς ανυποληψίας και της περιθωριοποίησης, γιατί εκεί οδηγείται μια χώρα με ταυτότητα ανομίας», υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: