Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2011
Το Σάββατο 5-2-2011 επισκέφθηκαν το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα φοιτητές της Ελληνικής Εταιρείας “ΠΑΙΔΕΙΑ” μαζί με τον πρόεδρο του οργανισμού καθηγητή του πανεπιστημίου... Connecticut των Η.Π.Α. κύριο Ηλία Τομάζο.
Οι φοιτητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο είχε ετοιμάσει τι ίδρυμα με τη  βοήθεια της μουσειολόγου κυρίας Ρογκότη και ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις του.
Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο γραμματέας του ιδρύματος κύριος Ζαπουνίδης και τα μέλη του συμβουλίου κύριοι Πιτσιας, Κάκκαλος και Μπιστικός οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κύριο Τομάζο και τα μέλη της “ΠΑΙΔΕΙΑ” στην Πιερία κυρίους Παναγιωτίδη και Γκρίνια για τα προγράμματα ελληνικών σπουδών φοιτητών ξένων πανεπιστημίων και τη συνεργασία με το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο χώρο του αρχαίου Δίου.
Η επίσκεψη από την αρχή μέχρι το τέλος ενθουσίασε τους φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούσαν με πλήρη αφοσίωση και συγκίνηση καθότι είναι γόνοι φιλελλήνων και ορισμένοι μάλιστα έχουν ελληνική καταγωγή.
Στο τέλος της επίσκεψης ο κύριος Τομάζος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ιδρύματος για την άριστη προετοιμασία και την φιλοξενία υποσχόμενος ότι η “ΠΑΙΔΕΙΑ” σε συνεργασία με τα ελληνικά πανεπιστήμια θα συνεχίσει να πραγματοποιεί μικρούς κύκλους σπουδών σαν αυτούς που ολοκληρώνονται κάθε καλοκαίρι στο Δίον και στο Αλεξάνδρειο





Δεν υπάρχουν σχόλια: