Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας - Αποτελέσματα της 21ης Αγωνιστικής και Βαθμολογία Εντυπωσιακή νίκη της Ακαδημίας Με νίκες συνέχισαν Αχιλλέας και Καρίτσα - Αναλυτική παρουσίαση πέντε αναμετρήσεων .

Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2011
Ερμής Εξοχής - Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-3
Άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του πριν από λίγες μέρες από το Κύπελλο πήρε ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας απέναντι στον Ερμή Εξοχής, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 3-1.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ.... δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Καρυπίδη Α. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Σαρηγιαννίδη, αλλά η ομάδα της Νεοκαισάρειας ήταν ανώτερη και με δύο ακόμη τέρματα πήραν μία πολύ σημαντική νίκη φτάνοντας τους 49 βαθμούς, πάντα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, ο Ερμής Εξοχής παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς.
Τα  γκολ 
Στο 4΄ ο Καρυπίδης Α. με σουτ από κοντά ανοίγει το σκορ και γίνεται το 0-1.
Στο 48΄ ο Σαρηγιαννίδης με μακρινή σέντρα  σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 62΄ ο Κόλα με σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ανεβάζει το σκορ στο 1-2.
Στο 89΄ ο Γεμενετζίδης Μάριος πλάσαρε  από κοντά και στέλνοντας τη μπάλα  στα δίχτυα έγραψε το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Ασλανίδης, Γιαμούζης, Ατματζίδης.
Οι συνθέσεις
Ερμής Εξοχής: Αμβροσιάδης, Γεωργιάδης, Χριστοφορίδης (38 Μακρίδης Τα), Σόβα, Αναγνωστάκης, Βασιλείου Α, Βασιλείου Δ, Παρασίδης, Σαρηγιαννίδης Σ, Αντωνόπουλος, Τζουνάρας (70 Λιόλιος).
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Κουδουνάς, Κόλα, Καρυπίδης Μ (66 Χαραλαμπίδης),  Κουϊμτζίδης, Σιγαρτζίδης, Καρυπίδης Α (88 Τσινιστίδης), Γεμενετζίδης Μ, Τσαπράνης, Γιαζιτζόγλου (89 Γεμενετζίδης Ε), Μπάκας, Καλαμπαλίκης.

Ακαδημία Πλαταμώνα - Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς 8-0
Άλλη μία ευρεία νίκη πέτυχε η Ακαδημία Πλαταμώνα στο Πρωτάθλημα καθώς επικράτησε του ΠΑΟ Κ. Μηλιάς με το εντυπωσιακό 8-0. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί πετυχαίνοντας 5 γκολ. Κορυφαίοι για την ομάδα του Πλαταμώνα ήταν οι Καλαμπάκας και Ταρασιάδης που είχαν συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα γκολ της ομάδας τους.
Αυτήν ήταν η δέκατη νίκη σε 11 εντός έδρας αγώνες για την Ακαδημία, ενώ έφτασαν τα 72 γκολ σε 22 αγώνες Πρωταθλήματος. Αντίθετα, η ομάδα της Μηλιάς δίνει την δική της μάχη για μία θέση στους αγώνες μπαράζ και βρίσκεται στην 6η θέση με 34 βαθμούς.
Τα  γκολ 
Στο 2΄ σέντρα ο Καλαμπάκας, ο Μακράκης με κεφαλιά το 1-0.
Στο 30΄ ο Σδούγκας έβγαλε τη σέντρα και ο Σινανίδης με κεφαλιά το 2-0.
Στο 36΄ ο Καλαμπάκας εκτέλεσε φάουλ και ο Καλουσίδης με κεφαλιά το 3-0.
Στο 38΄ ο Ταρασιάδης τροφοδότησε το Τζιόβα και αυτός πλάσαρε και 4-0.
Στο 45΄ από πάσα του Ταρασιάδη με όμορφο πλασέ ο Καλαμπάκας το 5-0.
Στο 51΄ ο Καλαμπάκας πάσαρε στον Ταρασιάδη και αυτός με σουτ το 6-0.
Στο 70΄ ο Σδούγκας τροφοδότησε τον Ταφραλή και αυτός με σουτ το 7-0.
Στο 82΄ ο Ταρασιάδης κλείνει το σκορ με σουτ μετά από πάσα του Καλουσίδη και γράφει  το 8-0 που ήταν και το τελικό σκορ.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Ευθυμιάδης, Φωτίου, Τσικακόλιας
Οι συνθέσεις
Ακαδημία Πλαταμώνα: Νικολαϊδης, Σδούγκας, Σινανίδης, Δασκαλόπουλος Ηλ. (46 Μιχωλός), Καλουσίδης, Τζιόβας, Μακράκης (82 Μουρατίδης), Κουντούρης, Ταρασιάδης, Καλαμπάκας, Χρυσόπουλος (55 Ταφραλής).
Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς: Τζίτζηρας, Γκόλιας Ι.Φ, Αδάμος, Γκόλιας Ν (46 Γκόλιας Α), Ζαφειρόπουλος, Νατσίδης, Γκόλιας Δ, Καργιώτης (82 Τζήκας), Γκόλιας Ε, Ελευθεριάδης, Μαντζόλης (46 Βασιλείου).

Α.Ε Καρίτσας - Πίνδος Α. Αγιάννη 2-0
Άνετη και απόλυτα δίκαιη νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής πήρε η Α.Ε. Καρίτσας εντός έδρας απέναντι στην Πίνδο Α. Αγιάννη με σκορ 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασαν σε μία πολύ σημαντική νίκη που τους έφερε μόνους στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η Πίνδος Α. Αγιάννη δεν δικαιολόγησε την βαθμολογική της θέση καθώς απείλησε ελάχιστα την εστία του Ζησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκαν ο Τσιλιμίγκας της Α.Ε. Καρίτσας και ο Γκουέμε της Πίνδου Α. Αγιάννη.
Φάσεις και  γκολ 
Στο 9΄ δυνατό σουτ του Κωτούλη με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.
Στο 18΄ μετά από σέντρα του Μητράκα ο Γκολέμας κερδίζει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι.
Στο 44΄ ο Μητράκας τροφοδοτεί το Ζιούρκο  μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ από κοντά έγραψε το 1-0.
Στο 55΄ ο Ζιούρκος μετά από ωραία ενέργεια έβγαλε τετ-α-τετ τον Μητράκα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.
Στο 63΄ αποβλήθηκε ο Γκουέμε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 68΄ ο Τσιλιμίγκας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Γκαραγκάνης, Θεοδωρίδης, Φιρινίδης
Οι συνθέσεις
Α.Ε Καρίτσας: Ζησιός, Χαρέλας, Σαμαράς (83 Ξηρομερίτης), Παρλάντζας, Παπαστεργίου, Τσιλιμίγκας, Ζιούρκος, Κυπαρισσόπουλος, Κωτούλης, Μητράκας (86 Πιτσιάβας Γ), Γκολέμας (46 Παπακώστας).
Πίνδος Α. Αγιάννη: Ασαρίδης, Κεραλίδης, Παρασίδης, Κακάνης, Καρυπίδης, Γκουέμε, Χατζης, Θωμόπουλος (63 Αμβροσιάδης), Μπατζώνης, Χρηστίδης (53 Πουριντατ), Γερακόπουλος.

Αριστοτέλης Καταχά – Απόλλων Λιτοχώρου 2-0
Δίκαιη νίκη με σκορ 2-0 πήρε στην έδρα του ο Αριστοτέλης Καταχά απέναντι στον Απόλλωνα Λιτοχώρου πλησιάζοντας κι άλλο στις θέσεις που οδηγούν στους αγώνες μπαράζ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και με 2 γκολ του Αλσαχίδ και του Παναγιωτίδη στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στην νίκη. Οι φιλοξενούμενοι που δεν ήταν πολύ καλοί τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Πανάγος στο 58ο λεπτό.
Τα  γκολ
Στο 52΄ ο Αλσαχιδ  εκμεταλλεύθηκε σέντρα στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Στο 89΄ ο Παναγιωτίδης πλάσαρε μέσα από την περιοχή και έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.
Στο 58΄ αποβλήθηκε ο τερ/κας Πανάγος γιατί έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής και ανέκοψε τον αντίπαλο που ήταν σε προφανή θέση για να πετύχει γκολ.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Ντουράκογλου, Πάτσας, Σταυρίδης Ν.
Οι συνθέσεις
Αριστοτέλης Καταχά: Κουτλουμπάσης, Δούλιας, Κωνσταντάκος Φ, Νιώπας, Μαυρίδης, Ορφανίδης, Κωνσταντάκος Λ (56’ Αντζεπ), Αλσαχίδ, Παναγιωτίδης, Βασιλειάδης (23’ Ελβιϊδης), Κουκουμάπας.
Απόλλων Λιτοχώρου: Πανάγος, Καλαμπάκας, Κακάνης (82’ Μυρωτής), Χασιώτης, Παντσιούκ, Κουντουριώτης, Γεροντίδης, Σάλτας, Σαββίδης (71’ Ζορμπάς), Κουλιάνος, Λαράκου.

Ελπίς Ανδρομάχης - Αιγινιακός 1-0
Με γκολ του Νταντάμη στα τελευταία λεπτά η Ελπίδα Ανδρομάχης επικράτησε του Αιγινιακού με σκορ 1-0. Το παιχνίδι δεν ήταν πολύ καλό ποιοτικά και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές.
Με την νίκη τους αυτή οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 8η θέση έχοντας 31 βαθμούς, ενώ ο Αιγινιακός υποχώρησε στην 11η θέση με 26 βαθμούς.
Τα  γκολ 
Στο 85΄ ο Νταντάμης εκμεταλλεύθηκε απόκρουση του τερ/κα και με κοντινή κεφαλιά προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ έγραψε το 1-0.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Κατανάς, Κύφος, Βασιλειάδης
Οι συνθέσεις
Ελπίς Ανδρομάχης:Ζάχος, Σινάνι, Γκαντάς,. Γκόλιας, Αντωνιάδης, Μπαρέκας (86’ Κατσάρας), Τσιντώτας (75’ Παπανικολάου), Σιαμάγκας, Κυλώνης, Μπαμπατζιάνης, Νταντάμης (90’ Καρανίκας).
Αιγινιακός: Καραγεώργος, Φάκας (75’ Κουμαντέρης Χ), Αργυρόπουλος Δ, Μπαγλαρίδης, Πασχαλίδης, Ορφανός, Κοσμίδης, Φουλίδης (65’ Κουνδής), Γκούντας, Φιρινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: