Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τα παρατράγουδα της κάλπης

Στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, απέδωσε την ήττα της παράταξή του στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ολύμπια Γη», κατονομάζοντας ως κύριους υπεύθυνους τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμο, αλλά και το... νομάρχη Πιερίας, Γιώργο Παπαστεργίου. Ο Κώστας Δημόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο Ενημέρωση 92,2» και στον Ηλία Χρυσικό, χαρακτήρισε «μπάχαλο» το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ενώ υποστήριξε ότι η μόνη πραγματική στήριξη που είχε η υποψηφιότητά του, dimopoulosήταν εκείνη από τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο.
Ο Κώστας Δημόπουλος, ισχυρίστηκε ότι η στήριξη που είχε από τη Νέα Δημοκρατία ήταν «φαινομενική» και επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ. «Ο μόνος που κατέθεσε την ψυχή του, ήταν ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος»,  είπε χαρακτηριστικά.
Η «Ολύμπια Γη», έλαβε ποσοστό 45,25% και αθροιστικά είναι λόγο κάτω από το ποσοστό που πήρε την πρώτη Κυριακή, μαζί με τον συνδυασμό «Κίνησης Ευθύνης» του Θανάση Τσιφοδήμου. Ο Κώστας Δημόπουλος, εμφανώς πικραμένος από το αποτέλεσμα, επέρριψε ευθύνες στον «παντοκράτορα» όπως χαρακτήρισε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμο, υποστηρίζοντας ότι έστελνε υποψηφίους στον «αντάρτη» υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Τσιφοδήμο, τον οποίο έσπευσε να συγχαρεί για τον έντιμο αγώνα του.
Ο ηττημένος της β’ Κυριακής για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, δεν σταμάτησε να ρίχνει τα βέλη του στον βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι έδωσε υποψηφίους στο Θανάση Τσιφοδήμο που είχαν μεγάλη υποχρέωση στη Νέα Δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά είπε. « Ένας από αυτούς μπήκε στην ΑΓΡΟΓΗ. Ένας άλλος έγινε μόνιμος υπάλληλος με το νόμο Παυλόπουλου και δύο ήταν μέλη της ΝΟΔΕ», είπε, για να συμπληρώσει ότι στον δικό του συνδυασμό είχε μόλις ένα μέλος της ΝΟΔΕ (ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο αντιπρόεδρός της).
Ερωτηθείς γιατί όλα όσα είπε την Κυριακή το βράδυ και χθες, δεν τα είπε προεκλογικά ακολουθώντας το παράδειγμα του Βαγγέλη Πολύζου ο οποίος απείλησε ακόμα και με απόσυρση από την διεκδίκηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, είπε «τα ανέφερα προεκλογικά στον κ. Αγγελάκα. Το να τα έλεγα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα ήταν εσωστρέφεια και ήθελα να αποφύγω οποιαδήποτε κομματική ρήξη».
Εκτός από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στο κάδρο των υπαίτιων της ήττας του, ο Κώστας Δημόπουλος, έβαλε και το νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου. «Ο Νομάρχης πετούσε χαρταετό όλη τη δεύτερη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Δημόπουλος, σημειώνοντας πως είχε ζητήσει τη βοήθεια του κ. Παπαστεργίου και στην συγκέντρωσή του στη Βροντού. «Η βοήθειά του ήταν αμυδρή, πέρα από το ότι με έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο. Του τα είπα όλα αυτά και μάλιστα του ζήτησα να μεσολαβήσει σε κάποιους ανθρώπους για να μπουν στο συνδυασμό μου», ανέφερε.
Όπως είπε ο επικεφαλής της «Ολύμπιας Γης» όλα όσα διαδραματίστηκαν τα έχει μεταφέρει ήδη στην Αθήνα «και για τη στάση του βουλευτή μας και του νομάρχη ο οποίος δεν πήγε απέναντι, αλλά ήταν αδρανής». Ο κ. Δημόπουλος, σχολίασε τη στάση του κ. Παπαστεργίου απέναντί του, με ποδοσφαιρικούς όρους, λέγοντας «παρά λίγο να μαρκάρω, παρά λίγο να σουτάρω».
Από τις βέλη του κ. Δημόπουλου, δεν γλίτωσε και η ΝΟΔΕ, όπου σε σχετικό ερώτημα απάντησε με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο λέγοντας «είναι άπειρα τα παιδιά, τι να κάνουν;». Ακόμη σκληρότερους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε για τη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε «μπάχαλο». «Όταν εγώ φωνάζω στην Αθήνα για τη στάση κάποιων και μου λένε ‘’είναι υπό επιτήρηση’’ ξέρετε ποιος… δεν υπάρχει Ρηγίλλης! Ξαφνικά ο Μιχαλολιάκος τα παράτησε και δεν ξέρω ποιον άφησε πίσω του…» είπε.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο Κώστας Δημόπουλος, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πικρία για το αποτέλεσμα, όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από τα 100 άτομα που τον στελέχωσαν. «Η συμπεριφορά του κ. Κουκοδήμου και η αδράνεια του κ. νομάρχη, κόστισαν στην Ολύμπια Γη να πάρει το Δήμο Δίου-Ολύμπου», είπε.
Ο μεγάλος ηττημένος της β’ Κυριακής για το Δήμο της νότιας Πιερίας, εξέφρασε το παράπονό του και για τη μετέπειτα συμπεριφορά του νομάρχη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο, είπε), αντίθετα με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τον Κώστα Δημόπουλο, μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος του τηλεφώνησε «και έκλαιγε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: