Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ανεξάρτητος βουλευτής ο Κώστας Κιλτίδης

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010
Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και να παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο.... ΠετσάλνικοΚώστας Κιλτίδης.
Συγκεκριμένα, ο τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο στο γραφείο του και του επέδωσε επιστολή με την οποία δηλώνει την επιθυμία του να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το περιεχόμενο της επιστολής θα γίνει γνωστό το απόγευμα, μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής, οπότε ο κ. Πετσάλνικος θα ενημερώσει τα μέλη του Σώματος.
Mε μια λακωνική ανακοίνωση αντέδρασε η ΝΔ στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή  Κώστα Κιλτίδη.
«Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη ΝΔ. Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε το δρόμο που είχε χαράξει από καιρού», σημειώνεται στη δήλωση της «Ρηγίλλης».


Να σημειωθεί πως οι εργασίες της Βουλής ξεκινούν σήμερα με τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Κιλτίδη και άλλων πέντε υπουργών της ΝΔ (Θ. Ρουσόπουλο, Απ. Κοντό, Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα και Γ. Βουλγαράκη).

Ο κ. Κιλτίδης απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες και βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο Αλ.Κοντό.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κιλτίδης διένειμε στη Βουλή φάκελο με υπερασπιστικά για τις θέσεις του έγγραφα κατηγορώντας τον κ. Κοντό ότι «ψεύδεται» σε όσα του αποδίδει για «υπέρβαση αρμοδιοτήτων» στο ζήτημα του αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης που διεκδικούνταν από τη Μονή Βατοπαιδίου.
(ΒΗΜΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: