Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Άνθιμος εναντίον...μίνι !




Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010
Με...ράσα θα επιθυμούσε τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας προκλητικό...

και σκανδαλιστικό το φόρεμα ακόμα και όταν φτάνει μέχρι το γόνατο!!!
“Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα τα εσώρουχά μας, κι από πάνω το δεύτερο ράσο, και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;” διερωτήθηκε ο κ. Άνθιμος.
“Όπου κι αν βρεθούμε, η παρουσία ιδίως των νεαρών κοριτσιών, με φορέματα μέχρι το γόνατο και πάνω από το γόνατο και κυρίες και δεσποινίδες με τις εμφανίσεις τις σαρκικές περιφερόμενες εις τας οδούς και τας ρύμας και στα κέντρα, και δεν ξέρω πού αλλού, ενίοτε δε και εις την εκκλησία”, συνέχισε.
Ο κ. Ανθιμος χαρακτήρισε τις παραλίες “υπαίθρια κρεοπωλεία” και στηλίτευσε το γεγονός ότι γέμισαν από λουόμενους το Σαββατοκύριακο. Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να πηγαίνουν αν θέλουν στις παραλίες μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και -φτάνοντας προφανώς στο “ζουμί” του κηρύγματός του- αφού πρώτα καταθέσουν τον οβολό τους στην εκκλησία, η οποία έχει δραματική μείωση εσόδων. “Την περίοδο του τελευταίου διμήνου - τριμήνου ό,τι συγκεντρώνει η Εκκλησία κοντεύει να φτάσει στο ήμισυ από ό,τι ήταν πριν”, υποστήριξε και έστειλε το μήνυμα: “Ο καθένας ας κάνει το χρέος του και ας μη νομίζει ότι μπορεί να σώσει την ψυχή του, όταν ουσιαστικά τη χάνει που προσκολλάται στα χρήματα, στην καλοπέραση, στην επίδειξη, στην επιθυμία και υποταγή στην ανθρώπινη σάρκα”.
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: