Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Στους δρόμους τα συνδικάτα

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα λόγω της 24ης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Στους δρόμους
τα συνδικάτα
Στο ρυθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων «χορεύει» σήμερα η Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές συγκεντρώσεις.
Πολίτες... όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι αναμένεται να πουν μαζικό «όχι» στον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση υπό τις προσταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Η χώρα αναμένεται να παραλύσει λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.  Σήμερα, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί και οι ΟΤΑ θα παραμείνουν κλειστοί. Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Την ίδια ώρα, θα παραλύσουν και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς θα τραβήξουν «χειρόφρενο».
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Προαστιακό, τον ΗΛΠΑΠ, την ΕΘΕΛ και τον ΟΣΕ.
Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι Αθηναίοι που λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Χωρίς προβλήματα θα εκτελούνται οι πτήσεις, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του στην 24ωρη απεργία.
Οι συγκεντρώσεις
Η Αθήνα θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Πρώτο στον χορό των κινητοποιήσεων θα ριχτεί το ΠΑΜΕ, το οποίο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10:00 και πορεία στη Βουλή.
Στις 11:00, στο Πεδίο του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στον Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η προσυγκέντρωση ωστόσο θα γίνει στις 10:30 στο Μουσείο. Στον ίδιο χώρο, το Μουσείο στην Πατησίων, θα συγκεντρωθούν και μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου προκειμένου να κάνουν πορεία προς τη Βουλή, αλλά και ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ).
Την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθεται η απεργία των δημοσιογράφων
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αφού έλαβε υπόψη του το αίτημα της ΓΣΕΕ για μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη γενική απεργία της 20ης Μαΐου «για την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης», αποφάσισε να προτείνει στις ενώσεις-μέλη της τη διεξαγωγή 24ωρης απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα. Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της απεργίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τις Ενώσεις Συντακτών. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο «επιχειρεί να ανατρέψει ολόκληρη τη δομή του ασφαλιστικού συστήματος και τα ώριμα δικαιώματα των ασφαλισμένων».
Κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα, διαβεβαίωνει η κυβέρνηση
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά την σήμερα - ημέρα της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Την Πέμπτη 20 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα για τους μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: