Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 20 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
kedke
Μαλλιά κουβάρια για τον «Καλλικράτη»
Στην καταψήφιση επί της αρχής του «Καλλικράτη» προχώρησε χθες το ...Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, χωρίς τη συμμετοχή των μελών του ΔΣ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποχώρησαν.
Hχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο είπε νωρίτερα και το ΔΣ της ΕΝΑΕ.
Κατά του «Καλλικράτη» τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Στους δρόμους (διαμαρτυρόμενοι) βρίσκονται κάτοικοι πολλών δήμων, στην απόξω (πικραμένοι) πολλοί Πασόκοι …μήπως να το ξαναβάφτιζε το νομοσχέδιο η κυβέρνηση;                 
Περισσότερο το «Άρης» (θεός του πολέμου) του ταιριάζει, έτσι που τα κατάφερε.


FROYTAKIA
Μας ρίχνουν στα «φρουτάκια» για να πάρουν και τα … ρέστα μας, οι παπατζήδες!

50.000 τερματικές μηχανές (Video Lottery Terminals), δηλαδή «φρουτάκια» (σε αναλογία μία ανά 250 κατοίκους) θα σκορπίσει ανά την Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Θα μας ρίξει στον τζόγο δηλαδή, να μας πάρει και τα ρέστα μας, ευρώ-ευρώ, ό,τι μας απόμεινε και δεν μας απόμεινε, ό,τι μας άφησε με τα ΔΝΤμέτρα της, υπολογίζοντας να εισπράξει άμεσα από τις αδειοδοτήσεις μισό δισ. ευρώ, ανοίγοντας σε τυχερούς αναδόχους μια αγορά με ετήσιο τζίρο πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.
Δεν ήθελε να εκδώσει λαϊκά ομόλογα, να μας κλέψει θέλει, κανονικά και με το νόμο, να μας κάνει όλους σαν τα μούτρα εκείνων που, αεριτζίδικα-αεριτζίδικα, έσπρωξαν όλη τη χώρα στο γκρεμό.
Μπράβο στους μαστεράδες και ντοκτοράδες της που εκπόνησαν τέτοια μεγαλειώδη …επενδυτικά σχέδια!

Σκοπός του νόμου (αναφέρει το πρώτο του άρθρο του νομοσχέδιου είναι «η συμμετοχή των πολιτών στα τυχερά και στα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια να διατηρηθεί σε ελεγχόμενο επίπεδο».
Τι μου λες! Να μην κρατήσουμε, δηλαδή, καμιά πισινή; Γιατί και τον έλεγχο της οικονομίας της χώρας μας έλεγε ότι είχε πριν μερικούς μήνες η κυβέρνηση και μετά μας έριξε στο Δ.Ν.Τ.

Το πιο ωραίο: στους χώρους που θα εγκατασταθούν οι βιντεολόττο μηχανές, θα απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ! Ευτυχώς φροντίζουν να μας προφυλάξουν από κακιές συνήθειες!


Στη διαιτησία έχει παραπεμφθεί το θέμα των ευθυνών για τις κατολισθήσεις στα Τέμπη.
Η κοινοπραξία πάντως, που έσπευσε να αποδώσει τα αίτια στις «απρόβλεπτες και ακραίες καιρικές συνθήκες», δεν ανησυχεί (όπως αποκάλυψε στη συνάντηση που είχαν προχθές στελέχη της με δημοσιογράφους των αθηναϊκών μέσων) για το ποιός θα επιβαρυνθεί το κόστος αποκατάστασης (το οποίο θα καταβληθεί από την ασφαλιστική εταιρεία), αλλά το ποιος θα αναλάβει το κόστος της αποζημίωσης των ΚΤΕΛατζήδων της Θεσσαλίας και των Ενώσεων Ξενοδόχων που έκαναν αγωγές για διαφυγόντα κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: