Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σήμερα στο δρόμο για το «αύριο»

AfissaΟι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι στο στόχαστρο της σημερινής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 10.00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, ενώ μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει τη δική του ξεχωριστή... συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.

«Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε οξεία ανισότητα, συστηματοποιεί μια επικίνδυνη κατάσταση φτωχών εργαζομένων-φτωχών συνταξιούχων, αυξάνει τα φαινόμενα αποκλεισμού των ανέργων, των νέων, συσσωρεύει, άμεσα και προοπτικά, εκρηκτικά κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
«Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι συντάξεις μας», τονίζει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, καλώντας την κυβέρνηση να ακούσει την φωνή των εργαζομένων που δεν αντέχουν άλλα βάρη και άλλη εξαθλίωση και τους εργαζόμενους να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν την ανατροπή του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού τους συστήματος, την μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης απευθύνει και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, ενώ στις 11.00 έχει προγραμματίσει την ετήσια (αναβληθείσα λόγω μη απαρτίας) Τακτική Γενική του Συνέλευση, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

«Η μόνη ελπίδα σήμερα είναι ο καινούριος παίκτης που έχει εμφανιστεί στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό, κυρίως μετά τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και οργή απεργιακές συγκεντρώσεις στις 5 του Μάη, οι λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, που είναι το μόνο που πραγματικά φοβούνται οι κυρίαρχες δυνάμεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη και το αποτελεσματικότερο οχυρωματικό έργο που μπορεί να ανακόψει τις αντεργατικές πολιτικές», αναφέρει στο δικό του κάλεσμα το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Σε πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους η Τοπική Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ, ζητώντας ταυτόχρονα από τους εργαζόμενους να δώσουν νέα αποφασιστική ώθηση στην απομόνωση των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στη μαζική εγκατάλειψη των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
«Δεν μπορεί η εργατική τάξη να αντιπαλέψει την αντιασφαλιστική επίθεση με δυνάμεις που καλλιεργούν συντεχνιακές λογικές, ακόμα και αντιπαράθεση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που εγκλωβίζουν (και έτσι αφοπλίζουν) τους εργαζόμενους σε επιμέρους ζητήματα (π.χ. τα ελλείμματα του ασφαλιστικού ταμείου ενός κλάδου, ζητώντας την εξαίρεσή του και προσπερνώντας την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης)», αναφέρει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στην ξεχωριστή απεργιακή του συγκέντρωση  στην κεντρική πλατεία.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: