Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010
Η στήλη δεν ενεπλάκη στο σήριαλ διόδια –Αιγαίο Α.Ε.-Σουφλιάς,  διότι εκ πεποιθήσεως είναι υπέρ του σιδηρόδρομου και όπως καταλαβαίνετε εκεί δεν πληρώνουμε διόδια.
***
Θα μου πείτε, μα μόνο το συμφέρον σου κοιτάς; Εύλογο το ερώτημα αλλά και εύλογη η απάντηση. Μήπως οι διοδιολογούντες (αίτινες εξ αυτών) πολιτική δεν κάνουν;
***
Νομίζω ότι η τραγωδία των διοδίων παίρνει διαστάσεις ενός σόου ή .....αν θέλετε να επιμένετε στην έκδοση της τραγωδίας, μιας τραγωδίας όπου οι πολίτες παριστάνουν το χορό, οι επίσημοι τους ήρωες και ο φουκαράς ο Μαγκριώτης τον από μηχανής Θεό.
***
Αυτή λοιπόν η ιστορία ξεκίνησε ένα δειλινό,  όταν ο ήλιος έπεφτε πίσω από τα βουνά της Ελασσόνας. Ο καλός μας γείτονας και συμπέθερος (;) Σουφλιάς μεταξύ τυρού αχλαδιού και ούζου του Τυρνάβου εμπνεύστηκε έμπνευση μεγάλη.
***
Προίκα στην Αιγαίο. Και εγένετο φως και έπεσε άσφαλτος κι έφραξαν με διόδια το δρόμο κι έβαλαν και ταμειακές και ζήσανε αυτοί καλά κι ο Σουφλιάς καλύτερα.
***
Πριν όμως μπήξουν τα διόδια υπογράφτηκε μια σύμβαση. Επί σωτηρίου Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή τζούνιορ η σύμβαση ήρθε στη βουλή, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
***
Οι μεν νεοδημοκράτες ψήφισαν, γιατί τους υποχρέωσε ο Αγγέλου κι άμα ήθελαν ας μη ψήφιζαν.
***
Οι Πασόκοι καθότι δεν ασχολούνται με ψιλά γράμματα δεν διάβασαν τους όρους της σύμβασης, έτσι λένε τώρα αλλά άμα ήθελαν ας μην ψήφιζαν κι αυτοί, γιατί θα τους κρεμούσαν στα περίπτερα με τα μανταλάκια (καταλάβατε πώς).
***
Και τώρα ήρθε η ώρα του αγώνα ή καλύτερα των αγωνιστών. Κάποιοι εξαφανίστηκαν, κάποιοι κάνουν δηλώσεις. Εξαιρώ τον αγνό και ανυποψίαστο πολίτη και στους άλλους απευθύνω ένα μεγάλο «ΟΥΑΙ»
***
Φτάνει το δούλεμα ρε δερβίσια και το λέω σ’όσους παριστάνουν τα γιουσουφάκια του Σουφλιά και τον έγλειφαν ως τα νύχια. Αντί να πάμε να κλείσουμε τα διόδια ας πάμε έξω από το σπίτι του Σουφλιά για τα δέοντα.
***
Και απευθυνόμενος στους όψιμους αγωνιστές πρώτης κλάσης ας μας πουν πόσοι από αυτούς δεν τακτοποίησαν εργαζόμενους στην Αιγαίο απ’το παράθυρο.
***
Δεν παριστάνω το νομικό σύμβουλο της εταιρίας και ασφαλώς είμαι αντίθετος σε κάθε αποικιοκρατική σύμβαση αλλά απ’ την άλλη μεριά υπάρχουν και οι νόμοι του κράτους. Κι ας είχαν το νου τους οι φύλακες.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: