Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Μπλόκο διαρκείας στα διόδια Αιγινίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 11Ιανουάριος 2010 
Την κατ’ αρχή διήμερη αναβολή στη λειτουργία τους, πέτυχε η Πιερία,
που έδωσε χθες ισχυρό παρόν στο σταθμό διοδίων Αιγινίου


DIODIA_1

Μπορεί η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου να αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» να θέσει σε λειτουργία το νέο σταθμό της περιοχής ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, τα αντανακλαστικά της όμως λειτούργησαν γρήγορα κι αποφάσισε να στήσει μπλόκο από νωρίς για να αποτρέψει την πρεμιέρα.
DIODIA_2Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής κοινοποιήθηκε η απόφαση της «Αιγαίο» για την επαναλειτουργία όλων των σταθμών διοδίων που βρίσκονται στα όρια της παραχώρησης (πλην του Πυργετού) και την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
Το απόγευμα του Σαββάτου η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη, στο Δημαρχείο Μεθώνης στον Μακρύγιαλο κι αποφάσισε να κλείσει τα ταμεία του σταθμού και να ανοίξει το δρόμο .......στην ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Έχοντας τη στήριξη της Νομαρχίας, όλων των δήμων και των φορέων του νομού, η Επιτροπή απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Πιεριείς να συγκεντρωθούν το βράδυ της Κυριακής στις 9.00, με τα οχήματά τους στη γέφυρα του Αιγινίου, για να ξεκινήσουν κομβόι διαμαρτυρίας προς το σταθμό διοδίων. Τελικός στόχος να τοποθετήσουν κάποια οχήματα στις εισόδους, του σταθμού, αφήνοντας ανοιχτή μια λωρίδα προς κάθε κατεύθυνση για την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.
DIODIA_3Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής τα μπλόκα θα είναι διαρκείας, προκειμένου να αποτραπεί η λειτουργία του νέου σταθμού.
Αργά χθες το απόγευμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωναν ότι η ΕΓΝΑΤΙΑ είχε στείλει νέο έγγραφο στην Αιγαίο, ζητώντας να μην ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου σταθμού στο Αιγίνιο.
Αυτό ωστόσο δεν φάνηκε να πείθει την Επιτροπή Αγώνα να ματαιώσει την κινητοποίηση. Άλλωστε και τον Δεκέμβρη στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωναν ότι κατ’ απαίτηση της ΕΓΝΑΤΙΑ κι επειδή η εταιρία δεν είχε εκπληρώσει συμβατικές της υποχρεώσεις, η έναρξη λειτουργίας του σταθμού του Αιγινίου θα καθυστερούσε έξι μήνες.
«Σήμερα το βράδυ δεν θα δούμε τα γεγονότα από την τηλεόραση, επειδή θα είμαστε εκεί, στο  σταθμό διοδίων του Αιγινίου», ανέφερε χθες η Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, καλώντας τους πολίτες του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: