Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

MAXHTIKH_DHMOSIOG
Δημοσιογράφοι στη μάχη κατά των διοδίων. Αυτό θα πει «μαχητική δημοσιογραφία».

TSITLAKIDHS_1
Στο δρόμο, κυνηγώντας οδηγούς για να τους μοιράσει φυλλάδια, βρέθηκε (και) το περασμένο Σάββατο, ο Ηλίας Τσιτλακίδης, μέλος της ....Σ.Ε Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου.
Αν είχε εκλεγεί βουλευτής, θα βρισκόταν λίγο πιο δίπλα, όπου οι βουλευτές του νομού, απλά παραστέκονταν, δηλώνοντας συμπαράσταση στον αγώνα της Επιτροπής και της Ομάδας Εθελοντικής δράσης Πιερίας. Α, ναι. Και έκαναν και δηλώσεις στα ΜΜΕ.
TSITLAKIDHS_2

Το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ της Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΟΑΕΕ, απέτυχε ανέφερε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης στην ετήσια συνεστίαση που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ.
Όπως είπε ο βουλευτής αυτό το συμπέρασμα έχει προκύψει και τυπικά, ενώ στις αρχές του Φλεβάρη θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση με την οποία οριστικά οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ Πιερίας, θα επιστρέφουν στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.
Η ταλαιπωρία των συνταξιούχων βαίνει προς το τέλος της. Εκείνο που δεν θα αναπληρωθεί είναι τα χρήματα που πολλοί εξ’ αυτών δεν είχαν, αλλά διέθεσαν σε εξετάσεις και γιατρούς τους οποίους δεν είχε ο κλάδος υγείας του ΟΑΕΕ.

2
Μόνο συνένωση με την Κατερίνη συζητούν και με καμία άλλη περιοχή, οι κάτοικοι του Τριλόφου…
Πρέπει να έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας τους ή δεν έχουν υπόψη τα… δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν σε ενδεχόμενη συνένωση της περιοχής τους με την Κατερίνη!

3
Νέο κανονισμό πεζοδρομίων ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, σύμφωνα με τον οποίο καθορίζεται ο τρόπος κατασκευής τους και γίνεται υποχρεωτική «η χρήση φιλικών υλικών», ενώ απαγορεύεται ρητά «η χρήση σκυροδέματος» σαν υπόστρωση.
Επίσης, καθορίζονται κυβόλιθοι συγκεκριμένου χρώματος, ώστε η πόλη να αποκτήσει ίδια πεζοδρόμια και «ομοιομορφία».
Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος, η Κατερίνη είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που ψηφίζει έναν τέτοιο κανονισμό.
Το ζήτημα είναι, να ψηφιστεί και ένα κανονισμός, που να παραδίδονται τα πεζοδρόμια στους πεζούς, διότι προς το παρόν τα «χαίρονται» τα σταθμευμένα οχήματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: