Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Συντηρήστε την!

Δρόμος Μονόδρι - Σπηλιές


Η συγκεκριμένη οδός της πόλης, αποτελεί τμήμα της παλαιάς Εθνικής Οδού και «ενώνει» την Ελλάδα, αλλά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την έχει αφήσει στη μοίρα της
Την συντήρηση της οδού Πλαστήρα στην Κατερίνη, ζητά με ψήφισμά του, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, αφού η συγκεκριμένη οδός μπορεί να περνάει μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της πόλης, αλλά είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνική Οδός.
Να σταματήσει η αδιαφορία που επιδεικνύει για την οδό Νικολάου Πλαστήρα, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και μάλιστα άμεσα, αφού η συγκεκριμένη οδός αποτελεί τμήμα της παλαιάς Εθνικής Οδού και σήμερα, λόγω των προβλημάτων στα Τέμπη, εξυπηρετεί ένα σημαντικό κομμάτι των οχημάτων που κατευθύνονται προς και από την Αθήνα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε τη σύνταξη και αποστολή του σχετικού ψηφίσματος, αφού η συγκεκριμένη οδός, αποτελεί έναν «βραχνά» για την πόλη, μιας και ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε κανενός είδους παρέμβαση αποκατάστασης. «Ούτε καν τα φανάρια μας επιτρέπουν να ρυθμίσουμε ή να τοποθετούσε άλλα, όπου κρίνουμε απαραίτητο», ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο κ. Χιονίδης, τόνισε ότι ο Δήμος γίνεται αποδέκτης πολλών και δικαιολογημένων παραπόνων για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο δρόμος, αλλά δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση, παρά μόνο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την πλευρά της μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος Στέργιος Μπουσνάκης, συμφώνησε με την σύνταξη και αποστολή ενός σχετικού ψηφίσματος, ζητώντας από τη διοίκηση του Δήμου, να διερευνήσει αν υπάρχουν δυνατότητες ο συγκεκριμένος δρόμος αλλά και όλο εκείνο το κομμάτι της παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι τη Νεοκαισάρεια, αν μπορεί να αποχαρακτηριστεί και να περιέλθει στην ευθύνη του Δήμου Κατερίνης.
Ο κ. Μπουσνάκης επεσήμανε ότι τα ίδια προβλήματα που εντοπίζονται στη Νικολάου Πλαστήρα, αντιμετωπίζουν και ο κεντρικός δρόμος του Σβορώνου, όπου επίσης οι δυνατότητες παρέμβασης από το Δήμο είναι μηδαμηνές.
Τις επιφυλάξεις του για το αν μπορεί στην παρούσα φάση να αποχαρακτηριστεί η Ν. Πλαστήρα από Εθνική Οδό β’ σημασίας, εξέφρασε ο δήμαρχος, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή συνδέει την Νέα Εθνική Οδό με την παλαιά. «Αυτό που προέχει είναι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάστασή του», είπε ο κ. Χιονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: