Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η κατάληψη έληξε ο αγώνας συνεχίζεται


Kinitopoihsh
 



Μετά τη ματαίωση της έναρξης λειτουργίας του σταθμού Αιγινίου, στόχος να μην επαναλειτουργήσουν τα διόδια Λεπτοκαρυάς, έως ότου ανοίξει ο δρόμος των Τεμπών
Το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού παίζει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» με τους Πιεριείς, ενώ η πολιτεία παριστά τον Πόντιο Πιλάτο.
Η εταιρεία, αφού κοινοποίησε την περασμένη Παρασκευή ότι από χθες θα έθετε σε λειτουργία το νέο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, το βράδυ της Κυριακής, ενώπιον των εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων Πιεριέων που έστησαν μπλόκο στο σταθμό, ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσει τελικά ο σταθμός για τις επόμενες τουλάχιστον μέρες. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, προετοιμάζονται ωστόσο για νέες κινητοποιήσεις, εξαγριωμένοι από τη συμπεριφορά της εταιρείας, αλλά και της πολιτείας, που τους αφήνει έρμαιο στα παιχνίδια της «Αιγαίο».

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες που η εταιρεία ...εξαγγέλλει την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, οδηγώντας τους Πιερείς (που τον χαρακτηρίζουν ταφόπλακα της οικονομίας του νομού), σε κινητοποίηση.
«Προφανώς θέλει να μας κουράσει, με τα ‘ανοίγουμε, δεν ανοίγουμε’», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, κατηγορώντας την πολιτεία που μετέτρεψε την υπόθεση αυτή σε διαμάχη μεταξύ των Πιεριέων πολιτών και της εταιρείας, την ώρα που η ίδια έχει «και το μαχαίρι και το πεπόνι» για να αποτρέψει τις όποιες αυθαιρεσίες της «Αιγαίο».
Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα της λειτουργίας του νέου σταθμού ήταν να δοθεί στις αρχές του τρίτου δεκαήμερου του περασμένου Δεκέμβρη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η ΕΓΝΑΤΙΑ είχε ζητήσει 6μηνη τουλάχιστον καθυστέρηση, έως ότου η εταιρεία εκπληρώσει συμβατικές της υποχρεώσεις, άγνωστο ποιες, αφού καμία συγκεκριμένη επίσημη ενημέρωση των φορέων του νομού δεν υπήρχε από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου.
Χθες το πρωί, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων συναντήθηκε με τον Νομάρχη Πιερίας στο γραφείο του, προκειμένου να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις αντίδρασης στα σχέδια της εταιρείας όχι μόνο να θέσει σε λειτουργία το νέο σταθμό Αιγινίου αλλά και να επαναλειτουργήσει το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, απ’ όπου τα οχήματα που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα οδηγούνται διαμέσου παρακαμπτηρίων (κι όχι της εθνικής οδού) καθώς ο δρόμος των Τεμπών παραμένει αποκλεισμένος.
Την οργή των Πιεριέων προκαλεί και η απόφαση της εταιρείας να επιβάλλει στα διόδια Λεπτοκαρυάς το αντίτιμο των 2,2 ευρώ (αφού δεν εισπράττει, όπως προέβλεπε, τα μισά στο Αιγίνιο), αλλά και να καταργήσει την κάρτα ελευθέρας των δημοτών του Ανατολικού Ολύμπου, τη οποία είχε επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν.
Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα αναμένεται να συναντηθεί με τους φορείς της Νότιας Πιερίας (δήμο και τοπικά συμβούλια) για να μεταφερθούν οι κινητοποιήσεις από το σταθμό διοδίων του Αιγινίου στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Αίτημα, η διακοπή λειτουργίας και αυτού του σταθμού, μέχρι να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος των Τεμπών.(
eptanews/Β.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: